FCDB ID 0200
Chléb pšeničný celozrnný, Graham
Bread, wheat, Graham

Obsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Hodnota | Jednotka |
---|---|---|
Energetická hodnota (kJ) | 1040 | kJ |
Energetická hodnota (kcal) | 247 | kcal |
Tuky celkové | 2.7 | g |
Nasycené mastné kyseliny | g | |
Sacharidy využitelné | 43.4 | g |
Cukry celkové | g | |
Bílkoviny celkové | 9.1 | g |
Sůl | 0.8 | g |
Popis potraviny kódy LanguaL
A0178 A0458 A0632 A0691 A0729 A0768 A0817 A0945 A1240 A1290 B1312 C0155 E0147 F0014 G0005 H0148 J0001 K0003 M0001 N0001 P0024Popis potraviny kódy FoodEX2
A005DObsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Kód EuroFIR | Jednotka | Hodnota | Citace |
---|---|---|---|---|
Nutrienty základní | ||||
Energetická hodnota (kJ) | ENERC | kJ | 1040 | 00012 |
Energetická hodnota (kcal) | ENERC | kcal | 247 | 00012 |
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] | PROT | g | 9.1 | 00020 |
Dusík celkový | NT | g | 1.4 | 00012 |
Tuky celkové [FACF:0.000] | FAT | g | 2.7 | 00020 |
Sacharidy celkové | CHOT | g | 49.8 | 00012 |
Sacharidy využitelné | CHO | g | 43.4 | 00012 |
Vláknina potravy | FIBT | g | 6.4 | 00002 |
Voda celková | WATER | g | 36.5 | 00020 |
Ethanol | ALC | g | 0 | 00000 |
Popel | ASH | g | 1.9 | 00020 |
Vitaminy | ||||
Vitamin B1 (thiamin) | THIA | mg | 0.36 | 00020 |
Vitamin B2 (riboflavin) | RIBF | mg | 0.10 | 00020 |
Niacin ekvivalent | NIAEQ | NE | ||
Niacin | NIA | mg | ||
Foláty celkové | FOL | μg | ||
Kyselina pantothenová | PANTAC | mg | ||
Vitamin B6 (pyridoxin) | PYRXN | mg | ||
Vitamin B12 | VITB12 | μg | ||
Vitamin C | VITC | mg | 0 | 00002 |
Vitamin A | VITA | RE | 0 | 00012 |
Retinol | RETOL | μg | 0 | 00002 |
beta-karoten | CARTB | μg | 0 | 00002 |
Vitamin D | VITD | μg | ||
Vitamin E | VITE | ATE | 0.3 | 00012 |
alfa - tokoferol | TOCPHA | mg | 0.3 | 00004 |
Minerální látky | ||||
Sodík | NA | mg | 301 | 00020 |
Hořčík | MG | mg | 54 | 00020 |
Fosfor | P | mg | 214 | 00020 |
Draslík | K | mg | 187 | 00020 |
Vápník | CA | mg | 28 | 00020 |
Železo | FE | mg | 2.1 | 00020 |
Měď | CU | mg | ||
Zinek | ZN | mg | ||
Selen | SE | μg | ||
Jód | ID | μg | ||
Sůl | NACL | g | 0.8 | 00012 |
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny | ||||
Cukry celkové | SUGAR | g | ||
Fruktosa | FRUS | g | ||
Glukosa | GLUS | g | ||
Laktosa | LACS | g | ||
Maltosa | MALS | g | ||
Sacharosa | SUCS | g | ||
Škrob | STARCH | g | 42.3 | 00020 |
Organické kyseliny | OA | g | ||
Polyoly | POLY | g | ||
Mastné kyseliny a cholesterol | ||||
Nasycené mastné kyseliny | FASAT | g | ||
C 4:0 | F4:0 | g | ||
C 6:0 | F6:0 | g | ||
C 8:0 | F8:0 | g | ||
C 10:0 | F10:0 | g | ||
C 12:0 | F12:0 | g | ||
C 13:0 | F13:0 | g | ||
C 14:0 | F14:0 | g | ||
C 15:0 | F15:0 | g | ||
C 16:0 | F16:0 | g | ||
C 17:0 | F17:0 | g | ||
C 18:0 | F18:0 | g | ||
C 20:0 | F20:0 | g | ||
C 22:0 | F22:0 | g | ||
Mononenasycené mastné kyseliny | FAMS | g | ||
C 14:1 | F14:1CN5 | g | ||
C 16:1 | F16:1CN7 | g | ||
C 17:1 | F17:1 | g | ||
C 18:1, n-9 | F18:1CN9 | g | ||
C 20:1, n-11 | F20:1CN11 | g | ||
C 22:1, n-9 | F22:1CN9 | g | ||
Polynenasycené mastné kyseliny | FAPU | g | ||
n-6 mastné kyseliny | FACN6 | g | 0.73 | 00012 |
C 18:2, n-6 | F18:2CN6 | g | 0.73 | 00020 |
C 18:3, n-6 | F18:3CN6 | g | ||
C 20:4, n-6 | F20:4CN6 | g | ||
n-3 mastné kyseliny | FACN3 | g | ||
C 18:3, n-3 | F18:3CN3 | g | ||
C 20:5, n-3 (EPA) | F20:5CN3 | g | ||
C 22:5, n-3 (DPA) | F22:5CN3 | g | ||
C 22:6, n-3 (DHA) | F22:6CN3 | g | ||
Trans- mastné kyseliny | FATRN | g | ||
C 18:1, n-9 trans | F18:1TN9 | g | ||
C 18:2, n-6 trans | F18:2 TTN6 | g | ||
Cholesterol | CHORL | mg | 0 | 00002 |
Aminokyseliny | ||||
Glycin | GLY | mg | ||
Alanin | ALA | mg | ||
Valin | VAL | mg | ||
Leucin | LEU | mg | ||
Isoleucin | ILE | mg | ||
Serin | SER | mg | ||
Threonin | THR | mg | ||
Lysin | LYS | mg | ||
Asparagová kyselina | ASP | mg | ||
Glutamová kyselina | GLU | mg | ||
Arginin | ARG | mg | ||
Cystein | CYS | mg | ||
Methionin | MET | mg | ||
Fenylalanin | PHE | mg | ||
Tyrosin | TYR | mg | ||
Tryptofan | TRP | mg | ||
Histidin | HIS | mg | ||
Prolin | PRO | mg |