Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Cukr vanilkový

FCDB ID 0191

Cukr vanilkový

Sugar, vanilla

Cukr vanilkový

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1701 kJ
Energetická hodnota (kcal) 400 kcal
Tuky celkové 0.2 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné 99.6 g
  Cukry celkové 99.6 g
Bílkoviny celkové 0 g
Sůl 0 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0118 A0462 A0636 A0662 A0697 A0733 A0836 A0983 A1256 A1289 B1370 C0157 E0143 F0014 G0003 H0138 H0180 J0116 K0003 M0001 N0001 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A032Q#F04.A06VS

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1701 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 400 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 0 00020
   Dusík celkový NT g 0 00012
Tuky celkové [FACF:0.800] FAT g 0.2 00020
Sacharidy celkové CHOT g 99.7 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 99.6 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00020
Voda celková WATER g 0.1 00020
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00002
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 00002
   beta-karoten CARTB μg 0 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 0 00020
Hořčík MG mg 0 00020
Fosfor P mg 0 00020
Draslík K mg 2 00020
Vápník CA mg 1 00020
Železo FE mg 0.3 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 99.6 00012
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g 99.6 00020
Škrob STARCH g 0 00020
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0 00020
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0191 Cukr vanilkový
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] NUTRIČNÍ SLADIDLO (US CFR) [A0118]
CUKR A MED (CIAA) [A0462]
SLADIDLA (CCFAC) [A0636]
14 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (JEDNOTLIVÉ SLOŽKY) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0662]
07 CUKR (EFG) [A0697]
10 CUKR, ČOKOLÁDA A PŘÍBUZNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0733]
CUKR, MED NEBO SIRUP (EUROFIR) [A0836]
10000043 - CUKR/NÁHRADNÍ SLADIDLA (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A0983]
0900000 - CUKRONOSNÉ ROSTLINY (ES) [A1256]
1900 CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1289]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] CUKROVÁ ŘEPA [B1370]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] BÍLÝ CUKR [C0157]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] KRYSTAL [E0143]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
S PŘIDANOU POTRAVINOU [H0180]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky