Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Kukuřice cukrová, sterilovaná

FCDB ID 0180

Kukuřice cukrová, sterilovaná

Sweetcorn, kernels, canned

Zea mays L.

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 428 kJ
Energetická hodnota (kcal) 101 kcal
Tuky celkové 1.1 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné 18.5 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 3.1 g
Sůl 0.8 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0152 A0455 A0629 A0662 A0705 A0731 A0827 A1009 A1227 A1281 B1380 C0133 E0150 F0014 G0003 H0003 J0123 K0017 M0001 N0001 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A000T#F28.A0BYP

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 428 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 101 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 3.1 00004
   Dusík celkový NT g 0.5 00012
Tuky celkové [FACF:0.920] FAT g 1.1 00004
Sacharidy celkové CHOT g 21.0 00001, 00002
   Sacharidy využitelné CHO g 18.5 00012
   Vláknina potravy FIBT g 2.5 00004
Voda celková WATER g 73.8 00004
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.0 00004
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.05 00004
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.08 00004
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 5.0 00004
Vitamin A VITA RE 18 00012
   Retinol RETOL μg 0 00004
   beta-karoten CARTB μg 210 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.5 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.5 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 310 00004
Hořčík MG mg 23 00004
Fosfor P mg 62 00004
Draslík K mg 200 00004
Vápník CA mg 3 00004
Železo FE mg 0.6 00004
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.8 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.52 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.52 00004
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0180 Kukuřice cukrová, sterilovaná
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] ZELENINA NEBO ZELENINOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0152]
OVOCE A ZELENINA (CIAA) [A0455]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
14 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (JEDNOTLIVÉ SLOŽKY) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0662]
15 ZELENINA KROMĚ BRAMBOR (EFG) [A0705]
08 ZELENINA A VÝROBKY Z NÍ (EUROCODE2) [A0731]
ZELENINOVÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0827]
10000272 - ZELENINA - UPRAVENÁ/ZPRACOVANÁ (TRVANLIVÁ) (GS1 GPC) [A1009]
0200000 - 2. ZELENINA ČERSTVÁ NEBO ZMRAZENÁ (ES) [A1227]
1100 ZELENINA A ZELENINOVÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1281]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KUKUŘICE ZELENINOVÁ [B1380]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO, SE SLUPKOU, S KLÍČKEM [C0133]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] STERILACE TEPLEM [J0123]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BALENÝ VE VODĚ [K0017]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky