Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Salát pochoutkový, trh

FCDB ID 0017

Salát pochoutkový, trh

Salad, delicate, retail

Salát pochoutkový, trh

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1020 kJ
Energetická hodnota (kcal) 247 kcal
Tuky celkové 22.4 g
  Nasycené mastné kyseliny 3.80 g
Sacharidy využitelné g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 6.0 g
Sůl 1.1 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0208 A0463 A0637 A0667 A0722 A0735 A0866 A1061 A1258 A1292 B1134 C0103 E0134 F0023 G0003 H0117 H0186 H0200 H0212 H0263 H0349 H0759 J0003 K0003 M0001 N0001 P0024 R0515 Z0119

Popis potraviny kódy FoodEX2

A042B#F04.A00HC$F04.A04ND$F04.A032B$F04.A03YE$F04.A044X

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1020 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 247 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 6.0 00012
   Dusík celkový NT g 1.0 00010
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 22.4 00011
Sacharidy celkové CHOT g 5.3 00012
   Sacharidy využitelné CHO g
   Vláknina potravy FIBT g
Voda celková WATER g 64.4 00011
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.9 00010
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.08 00011
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.06 00011
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 1.1 00011
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.07 00011
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00009
Vitamin A VITA RE 17 00012
   Retinol RETOL μg 10 00010
   beta-karoten CARTB μg 80 00010
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 2.80 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 2.80 00010
Minerální látky        
Sodík NA mg 454 00011
Hořčík MG mg 10 00011
Fosfor P mg 85 00011
Draslík K mg 140 00011
Vápník CA mg 22 00011
Železo FE mg 0.7 00011
Měď CU mg 0.05 00011
Zinek ZN mg 0.82 00011
Selen SE μg
Jód ID μg 8.8 00011
Sůl NACL g 1.1 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 3.80 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00010
   C 6:0 F6:0 g 0 00010
   C 8:0 F8:0 g 0 00010
   C 10:0 F10:0 g 0 00010
   C 12:0 F12:0 g 0 00010
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.17 00010
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 2.42 00010
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 1.05 00010
   C 20:0 F20:0 g 0.10 00010
   C 22:0 F22:0 g 0.06 00010
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 12.61 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.02 00010
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.29 00010
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 11.97 00010
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.26 00010
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.07 00010
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 4.40 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 3.35 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 3.35 00010
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 1.05 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 1.05 00010
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0017 Salát pochoutkový, trh
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] SALÁT - POKRM (US CFR) [A0208]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CIAA) [A0463]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CCFAC) [A0637]
19 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU (LI) (CCPR) [A0667]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
SALÁT- POKRM (EUROFIR) [A0866]
50190000 - HOTOVÉ/KONZERVOVANÉ POTRAVINY (GS1 GPC) [A1061]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
2200 POKRMY, HLAVNÍ A VEDLEJŠÍ CHODY (USDA SR) [A1292]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] ZVÍŘATA CHOVANÁ NA MASO (SAVCI) [B1134]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] ČÁST MASA [C0103]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTUHÁ FORMA S TUHÝMI KOUSKY [E0134]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ OŠETŘENÝ, VÍCESLOŽKOVÝ, ROZDÍLNÉ STUPNĚ OŠETŘENÍ [F0023]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝMI VONNÝMI NEBO CHUŤOVÝMI LÁTKAMI [H0117]
S PŘIDANÝM VEJCEM [H0186]
OKYSELENÝ [H0200]
S PŘIDANOU ZELENINOU [H0212]
S PŘIDANÝM ROSTLINNÝM TUKEM NEBO OLEJEM [H0263]
S PŘIDANOU CIBULÍ [H0349]
S PŘIDANÝM MASNÝM VÝROBKEM [H0759]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] ČESKÁ REPUBLIKA [R0515]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V RESTAURACI NEBO V RYCHLÉM OBČERSTVENÍ [Z0119]
Umístit potravinu do schránky