Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Oves nahý

FCDB ID 0163

Oves nahý

Naked oat

Avena nuda

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1620 kJ
Energetická hodnota (kcal) 384 kcal
Tuky celkové 8.5 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.69 g
Sacharidy využitelné 57.8 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 15.3 g
Sůl 0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1620 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 384 00012
Bílkoviny celkové [NCF:5.83] PROT g 15.3 00012
   Dusík celkový NT g 2.7 00047
Tuky celkové [FACF:0.940] FAT g 8.5 00047
Sacharidy celkové CHOT g 65.4 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 57.8 00012
   Vláknina potravy FIBT g 7.6 00047
Voda celková WATER g 8.7 00047
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 2.1 00047
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.47 00047
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.12 00047
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 1.2 00047
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.86 00047
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.20 00047
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg 0 00000
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.72 00047
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.72 00047
Minerální látky        
Sodík NA mg 4 00047
Hořčík MG mg 126 00047
Fosfor P mg 466 00047
Draslík K mg 331 00047
Vápník CA mg 67 00047
Železo FE mg 4.1 00047
Měď CU mg 0.38 00047
Zinek ZN mg 2.5 00047
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.69 00012
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.05 00047
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 1.43 00047
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 0.18 00047
   C 20:0 F20:0 g 0.02 00047
   C 22:0 F22:0 g 0.01 00047
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 3.04 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.04 00047
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 2.84 00047
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.07 00047
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.09 00047
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 3.23 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 3.11 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 3.11 00047
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.12 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.12 00047
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 671 00047
Alanin ALA mg 657 00047
Valin VAL mg 780 00047
Leucin LEU mg 1044 00047
Isoleucin ILE mg 515 00047
Serin SER mg 718 00047
Threonin THR mg 530 00047
Lysin LYS mg 586 00047
Asparagová kyselina ASP mg 1103 00047
Glutamová kyselina GLU mg 2622 00047
Arginin ARG mg 990 00047
Cystein CYS mg 583 00047
Methionin MET mg 234 00047
Fenylalanin PHE mg 913 00047
Tyrosin TYR mg 1095 00047
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 431 00047
Prolin PRO mg 1036 00047


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0163 Oves nahý
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] OBILNÝ NEBO ŠKROBOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0125]
CEREÁLIE A CEREÁLNÍ VÝROBKY (CIAA) [A0457]
CEREÁLIE A CEREÁLNÍ VÝROBKY (CCFAC) [A0632]
020 CEREÁLNÍ ZRNINY (GC) (CCPR) [A0683]
06 RÝŽE A JINÉ CEREÁLNÍ VÝROBKY (EFG) [A0696]
06 ZRNINY A VÝROBKY ZE ZRNIN (EUROCODE2) [A0729]
ZRNINY NEBO VÝROBKY ZE ZRNIN (EUROFIR) [A0812]
0500000 - 5. CEREÁLIE/OBILOVINY (ES) [A1240]
2000 CEREÁLNÍ ZRNINY A TĚSTOVINY (USDA SR) [A1290]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] OVES [B1219]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO [C0155]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky