Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Omáčka svíčková, maso hovězí vařené, knedlík houskový

FCDB ID 0162

Omáčka svíčková, maso hovězí vařené, knedlík houskový

Vegetable cream sauce with beef and dumplings

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 768 kJ
Energetická hodnota (kcal) 183 kcal
Tuky celkové 7.3 g
  Nasycené mastné kyseliny 4.37 g
Sacharidy využitelné 19.3 g
  Cukry celkové 1.3 g
Bílkoviny celkové 9.4 g
Sůl 0.7 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0139 A0467 A0641 A0660 A0722 A0735 A0861 A1258 A1292 B1161 C0268 E0110 F0014 G0012 H0148 H0151 H0184 H0186 H0191 H0212 H0271 H0296 H0753 J0001 K0003 M0003 N0040 N0041 P0024 R0515 Z0109

Popis potraviny kódy FoodEX2

A03VV#F28.A07GL$F04.A01QX$F04.A16FF$F04.A044A$F04.A00QF

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 768 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 183 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 9.4 00016, 00040
   Dusík celkový NT g 1.5 00016, 00040
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 7.3 00016, 00040
Sacharidy celkové CHOT g 20.5 00016, 00040
   Sacharidy využitelné CHO g 19.3 00016, 00040
   Vláknina potravy FIBT g 1.2 00016, 00040
Voda celková WATER g 61.3 00016, 00040
Ethanol ALC g 0 00016, 00040
Popel ASH g 1.5 00016, 00040
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.05 00016, 00040
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.11 00016, 00040
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 1.5 00016, 00040
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.32 00016, 00040
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.08 00016, 00040
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0.2 00016, 00040
Vitamin A VITA RE 45 00016, 00040
   Retinol RETOL μg 35 00016, 00040
   beta-karoten CARTB μg 123 00016, 00040
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.21 00016, 00040
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.21 00016, 00040
Minerální látky        
Sodík NA mg 290 00016, 00040
Hořčík MG mg 15 00016, 00040
Fosfor P mg 111 00016, 00040
Draslík K mg 195 00016, 00040
Vápník CA mg 45 00016, 00040
Železo FE mg 0.8 00016, 00040
Měď CU mg
Zinek ZN mg 1.33 00016, 00040
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.7 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 1.3 00016, 00040
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 4.37 00016, 00040
   C 4:0 F4:0 g 0.09 00016, 00040
   C 6:0 F6:0 g 0.11 00016, 00040
   C 8:0 F8:0 g 0.08 00016, 00040
   C 10:0 F10:0 g 0.17 00016, 00040
   C 12:0 F12:0 g 0.20 00016, 00040
   C 13:0 F13:0 g 0 00016, 00040
   C 14:0 F14:0 g 0.62 00016, 00040
   C 15:0 F15:0 g 0.06 00016, 00040
   C 16:0 F16:0 g 2.16 00016, 00040
   C 17:0 F17:0 g 0.03 00016, 00040
   C 18:0 F18:0 g 0.82 00016, 00040
   C 20:0 F20:0 g 0.01 00016, 00040
   C 22:0 F22:0 g 0 00016, 00040
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 2.20 00016, 00040
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.06 00016, 00040
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.17 00016, 00040
   C 17:1 F17:1 g 0 00016, 00040
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 1.96 00016, 00040
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.02 00016, 00040
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00016, 00040
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.41 00016, 00040
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.35 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.35 00016, 00040
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.05 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.05 00016, 00040
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.01 00016, 00040
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.01 00016, 00040
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00016, 00040
Cholesterol CHORL mg 29 00016, 00040
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 563 00016, 00040
Alanin ALA mg 599 00016, 00040
Valin VAL mg 581 00016, 00040
Leucin LEU mg 905 00016, 00040
Isoleucin ILE mg 515 00016, 00040
Serin SER mg 482 00016, 00040
Threonin THR mg 467 00016, 00040
Lysin LYS mg 668 00016, 00040
Asparagová kyselina ASP mg 868 00016, 00040
Glutamová kyselina GLU mg 2336 00016, 00040
Arginin ARG mg 633 00016, 00040
Cystein CYS mg 183 00016, 00040
Methionin MET mg 260 00016, 00040
Fenylalanin PHE mg 502 00016, 00040
Tyrosin TYR mg 434 00016, 00040
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 345 00016, 00040
Prolin PRO mg 747 00016, 00040


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0162 Omáčka svíčková, maso hovězí vařené, knedlík houskový
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] VÍCESLOŽKOVÝ POKRM (US CFR) [A0139]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
SLOŽENÉ POTRAVINY (CCFAC) [A0641]
12 DRUHOTNÉ POTRAVINÁŘSKÉ KOMODITY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0660]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
ZPRACOVANÝ POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0861]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
2200 POKRMY, HLAVNÍ A VEDLEJŠÍ CHODY (USDA SR) [A1292]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SKOT [B1161]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI, BEZ KŮŽE [C0268]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTEKUTÁ FORMA S TUHÝMI KOUSKY [E0110]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY TEPELNĚ UPRAVENÝ VLHKÝM TEPLEM [G0012]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANOU VODOU [H0148]
S PŘIDANÝM KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0151]
S PŘIDANÝM MLÉKEM [H0184]
S PŘIDANÝM VEJCEM [H0186]
S PŘIDANÝM MASEM [H0191]
S PŘIDANOU ZELENINOU [H0212]
S PŘIDANÝM MÁSLEM [H0271]
S PŘIDANOU SMETANOU [H0296]
S PŘIDANÝM DROŽDÍM [H0753]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] BEZ POUŽITÍ NÁDOBY NEBO OBALU [M0003]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] SKLO [N0040]
KOV [N0041]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] ČESKÁ REPUBLIKA [R0515]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V DOMÁCNOSTI [Z0109]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1