Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Omáčka koprová, maso hovězí vařené, knedlík houskový

FCDB ID 0161

Omáčka koprová, maso hovězí vařené, knedlík houskový

Dill sauce with boiled beef and dumplings

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 731 kJ
Energetická hodnota (kcal) 174 kcal
Tuky celkové 6.1 g
  Nasycené mastné kyseliny 3.50 g
Sacharidy využitelné 18.7 g
  Cukry celkové 2.5 g
Bílkoviny celkové 10.6 g
Sůl 0.7 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0139 A0467 A0641 A0660 A0722 A0735 A0861 A1259 A1292 B1201 C0235 E0110 F0014 G0012 G0014 H0151 H0184 H0186 H0191 H0200 H0212 H0271 H0296 H0753 J0001 K0003 M0003 N0040 N0041 P0024 R0515 Z0109

Popis potraviny kódy FoodEX2

A03VV#F28.A07GL$F04.A01QX$F04.A16FF$F04.A044A$F04.A00XH

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 731 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 174 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 10.6 00016, 00040
   Dusík celkový NT g 1.7 00016, 00040
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 6.1 00016, 00040
Sacharidy celkové CHOT g 19.6 00016, 00040
   Sacharidy využitelné CHO g 18.7 00016, 00040
   Vláknina potravy FIBT g 0.9 00016, 00040
Voda celková WATER g 62.3 00016, 00040
Ethanol ALC g 0 00016, 00040
Popel ASH g 1.4 00016, 00040
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.05 00016, 00040
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.14 00016, 00040
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 1.3 00016, 00040
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.35 00016, 00040
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.07 00016, 00040
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00016, 00040
Vitamin A VITA RE 42 00016, 00040
   Retinol RETOL μg 36 00016, 00040
   beta-karoten CARTB μg 67 00016, 00040
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.23 00016, 00040
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.23 00016, 00040
Minerální látky        
Sodík NA mg 296 00016, 00040
Hořčík MG mg 13 00016, 00040
Fosfor P mg 99 00016, 00040
Draslík K mg 154 00016, 00040
Vápník CA mg 57 00016, 00040
Železo FE mg 1.4 00016, 00040
Měď CU mg
Zinek ZN mg 0.50 00016, 00040
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.7 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 2.5 00016, 00040
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 3.50 00016, 00040
   C 4:0 F4:0 g 0.08 00016, 00040
   C 6:0 F6:0 g 0.09 00016, 00040
   C 8:0 F8:0 g 0.06 00016, 00040
   C 10:0 F10:0 g 0.14 00016, 00040
   C 12:0 F12:0 g 0.16 00016, 00040
   C 13:0 F13:0 g 0 00016, 00040
   C 14:0 F14:0 g 0.51 00016, 00040
   C 15:0 F15:0 g 0.06 00016, 00040
   C 16:0 F16:0 g 1.76 00016, 00040
   C 17:0 F17:0 g 0.04 00016, 00040
   C 18:0 F18:0 g 0.59 00016, 00040
   C 20:0 F20:0 g 0 00016, 00040
   C 22:0 F22:0 g 0 00016, 00040
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 1.96 00016, 00040
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.05 00016, 00040
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.17 00016, 00040
   C 17:1 F17:1 g 0 00016, 00040
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 1.73 00016, 00040
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.01 00016, 00040
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00016, 00040
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.27 00016, 00040
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.23 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.23 00016, 00040
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.04 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.04 00016, 00040
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.01 00016, 00040
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.01 00016, 00040
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00016, 00040
Cholesterol CHORL mg 33 00016, 00040
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 499 00016, 00040
Alanin ALA mg 586 00016, 00040
Valin VAL mg 585 00016, 00040
Leucin LEU mg 948 00016, 00040
Isoleucin ILE mg 529 00016, 00040
Serin SER mg 496 00016, 00040
Threonin THR mg 485 00016, 00040
Lysin LYS mg 664 00016, 00040
Asparagová kyselina ASP mg 913 00016, 00040
Glutamová kyselina GLU mg 2321 00016, 00040
Arginin ARG mg 637 00016, 00040
Cystein CYS mg 206 00016, 00040
Methionin MET mg 277 00016, 00040
Fenylalanin PHE mg 523 00016, 00040
Tyrosin TYR mg 4442 00016, 00040
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 341 00016, 00040
Prolin PRO mg 748 00016, 00040


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0161 Omáčka koprová, maso hovězí vařené, knedlík houskový
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] VÍCESLOŽKOVÝ POKRM (US CFR) [A0139]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
SLOŽENÉ POTRAVINY (CCFAC) [A0641]
12 DRUHOTNÉ POTRAVINÁŘSKÉ KOMODITY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0660]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
ZPRACOVANÝ POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0861]
1020000 - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (ES) [A1259]
2200 POKRMY, HLAVNÍ A VEDLEJŠÍ CHODY (USDA SR) [A1292]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KRÁVA [B1201]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] MLÉKO [C0235]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTEKUTÁ FORMA S TUHÝMI KOUSKY [E0110]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY TEPELNĚ UPRAVENÝ VLHKÝM TEPLEM [G0012]
VAŘENÝ [G0014]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝM KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0151]
S PŘIDANÝM MLÉKEM [H0184]
S PŘIDANÝM VEJCEM [H0186]
S PŘIDANÝM MASEM [H0191]
OKYSELENÝ [H0200]
S PŘIDANOU ZELENINOU [H0212]
S PŘIDANÝM MÁSLEM [H0271]
S PŘIDANOU SMETANOU [H0296]
S PŘIDANÝM DROŽDÍM [H0753]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] BEZ POUŽITÍ NÁDOBY NEBO OBALU [M0003]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] SKLO [N0040]
KOV [N0041]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] ČESKÁ REPUBLIKA [R0515]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V DOMÁCNOSTI [Z0109]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1