Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 10.25

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Omáčka rajčatová, maso hovězí vařené, knedlík houskový

FCDB ID 0159

Omáčka rajčatová, maso hovězí vařené, knedlík houskový

Tomato sauce with boiled beef and dumplings

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 661 kJ
Energetická hodnota (kcal) 157 kcal
Tuky celkové 5.7 g
  Nasycené mastné kyseliny 3.18 g
Sacharidy využitelné 16.5 g
  Cukry celkové 2.1 g
Bílkoviny celkové 9.4 g
Sůl 0.9 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0139 A0467 A0641 A0660 A0722 A0735 A0861 A1227 A1292 B1579 C0174 E0110 F0014 G0014 H0151 H0184 H0186 H0191 H0212 H0271 H0319 H0350 H0753 J0003 K0003 M0003 N0040 N0041 P0024 R0515 Z0109

Popis potraviny kódy FoodEX2

A03VV#F28.A07GL$F04.A01QX$F04.A16FF$F04.A044C

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 661 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 157 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 9.4 00016, 00040
   Dusík celkový NT g 1.5 00016, 00040
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 5.7 00016, 00040
Sacharidy celkové CHOT g 17.7 00016, 00040
   Sacharidy využitelné CHO g 16.5 00016, 00040
   Vláknina potravy FIBT g 1.2 00016, 00040
Voda celková WATER g 65.8 00016, 00040
Ethanol ALC g 0 00016, 00040
Popel ASH g 1.4 00016, 00040
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.04 00016, 00040
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.09 00016, 00040
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 1.3 00016, 00040
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.26 00016, 00040
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.07 00016, 00040
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0.2 00016, 00040
Vitamin A VITA RE 51 00016, 00040
   Retinol RETOL μg 24 00016, 00040
   beta-karoten CARTB μg 321 00016, 00040
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.30 00016, 00040
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.30 00016, 00040
Minerální látky        
Sodík NA mg 375 00016, 00040
Hořčík MG mg 12 00016, 00040
Fosfor P mg 73 00016, 00040
Draslík K mg 157 00016, 00040
Vápník CA mg 27 00016, 00040
Železo FE mg 1.2 00016, 00040
Měď CU mg
Zinek ZN mg 0.41 00016, 00040
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.9 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 2.1 00016, 00040
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 3.18 00016, 00040
   C 4:0 F4:0 g 0.06 00016, 00040
   C 6:0 F6:0 g 0.08 00016, 00040
   C 8:0 F8:0 g 0.06 00016, 00040
   C 10:0 F10:0 g 0.13 00016, 00040
   C 12:0 F12:0 g 0.15 00016, 00040
   C 13:0 F13:0 g 0 00016, 00040
   C 14:0 F14:0 g 0.45 00016, 00040
   C 15:0 F15:0 g 0.05 00016, 00040
   C 16:0 F16:0 g 1.61 00016, 00040
   C 17:0 F17:0 g 0.03 00016, 00040
   C 18:0 F18:0 g 0.55 00016, 00040
   C 20:0 F20:0 g 0 00016, 00040
   C 22:0 F22:0 g 0 00016, 00040
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 1.90 00016, 00040
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.04 00016, 00040
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.16 00016, 00040
   C 17:1 F17:1 g 0 00016, 00040
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 1.67 00016, 00040
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.02 00016, 00040
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00016, 00040
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.27 00016, 00040
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.23 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.23 00016, 00040
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.04 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.04 00016, 00040
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.01 00016, 00040
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.01 00016, 00040
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00016, 00040
Cholesterol CHORL mg 28 00016, 00040
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 473 00016, 00040
Alanin ALA mg 520 00016, 00040
Valin VAL mg 485 00016, 00040
Leucin LEU mg 790 00016, 00040
Isoleucin ILE mg 441 00016, 00040
Serin SER mg 415 00016, 00040
Threonin THR mg 410 00016, 00040
Lysin LYS mg 554 00016, 00040
Asparagová kyselina ASP mg 790 00016, 00040
Glutamová kyselina GLU mg 2035 00016, 00040
Arginin ARG mg 564 00016, 00040
Cystein CYS mg 180 00016, 00040
Methionin MET mg 230 00016, 00040
Fenylalanin PHE mg 439 00016, 00040
Tyrosin TYR mg 369 00016, 00040
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 291 00016, 00040
Prolin PRO mg 634 00016, 00040


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0159 Omáčka rajčatová, maso hovězí vařené, knedlík houskový
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] VÍCESLOŽKOVÝ POKRM (US CFR) [A0139]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
SLOŽENÉ POTRAVINY (CCFAC) [A0641]
12 DRUHOTNÉ POTRAVINÁŘSKÉ KOMODITY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0660]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
ZPRACOVANÝ POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0861]
0200000 - 2. ZELENINA ČERSTVÁ NEBO ZMRAZENÁ (ES) [A1227]
2200 POKRMY, HLAVNÍ A VEDLEJŠÍ CHODY (USDA SR) [A1292]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] ZELENINOVÁ ROSTLINA [B1579]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] ČÁST ROSTLINY [C0174]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTEKUTÁ FORMA S TUHÝMI KOUSKY [E0110]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY VAŘENÝ [G0014]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝM KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0151]
S PŘIDANÝM MLÉKEM [H0184]
S PŘIDANÝM VEJCEM [H0186]
S PŘIDANÝM MASEM [H0191]
S PŘIDANOU ZELENINOU [H0212]
S PŘIDANÝM MÁSLEM [H0271]
S PŘIDANOU PŠENICÍ [H0319]
S PŘIDANÝMI RAJČATY [H0350]
S PŘIDANÝM DROŽDÍM [H0753]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] BEZ POUŽITÍ NÁDOBY NEBO OBALU [M0003]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] SKLO [N0040]
KOV [N0041]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] ČESKÁ REPUBLIKA [R0515]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V DOMÁCNOSTI [Z0109]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1