Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Omáčka houbová, maso hovězí vařené, knedlík houskový

FCDB ID 0158

Omáčka houbová, maso hovězí vařené, knedlík houskový

Mushroom sauce with boiled beef and dumplings

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 660 kJ
Energetická hodnota (kcal) 157 kcal
Tuky celkové 5.5 g
  Nasycené mastné kyseliny 3.08 g
Sacharidy využitelné 16.4 g
  Cukry celkové 1.5 g
Bílkoviny celkové 10.0 g
Sůl 1.0 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0139 A0467 A0641 A0660 A0722 A0735 A0861 A1259 A1292 B1201 C0235 E0110 F0014 G0012 G0014 H0151 H0166 H0186 H0191 H0200 H0271 H0296 H0319 H0349 H0753 J0001 K0003 M0003 N0040 N0041 P0024 R0515 Z0109

Popis potraviny kódy FoodEX2

A03VV#F28.A07GL$F04.A01QX$F04.A16FF$F04.A044A$F04.A00TQ

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 660 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 157 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 10.0 00016, 00040
   Dusík celkový NT g 1.6 00016, 00040
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 5.5 00016, 00040
Sacharidy celkové CHOT g 17.4 00016, 00040
   Sacharidy využitelné CHO g 16.4 00016, 00040
   Vláknina potravy FIBT g 1.0 00016, 00040
Voda celková WATER g 65.5 00016, 00040
Ethanol ALC g 0 00016, 00040
Popel ASH g 1.6 00016, 00040
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.04 00016, 00040
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.12 00016, 00040
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 1.5 00016, 00040
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.31 00016, 00040
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.07 00016, 00040
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00016, 00040
Vitamin A VITA RE 20 00016, 00040
   Retinol RETOL μg 19 00016, 00040
   beta-karoten CARTB μg 10 00016, 00040
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.15 00016, 00040
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.15 00016, 00040
Minerální látky        
Sodík NA mg 389 00016, 00040
Hořčík MG mg 12 00016, 00040
Fosfor P mg 88 00016, 00040
Draslík K mg 161 00016, 00040
Vápník CA mg 43 00016, 00040
Železo FE mg 1.2 00016, 00040
Měď CU mg
Zinek ZN mg 0.61 00016, 00040
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 1.0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 1.5 00016, 00040
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 3.08 00016, 00040
   C 4:0 F4:0 g 0.06 00016, 00040
   C 6:0 F6:0 g 0.08 00016, 00040
   C 8:0 F8:0 g 0.06 00016, 00040
   C 10:0 F10:0 g 0.13 00016, 00040
   C 12:0 F12:0 g 0.15 00016, 00040
   C 13:0 F13:0 g 0 00016, 00040
   C 14:0 F14:0 g 0.45 00016, 00040
   C 15:0 F15:0 g 0.05 00016, 00040
   C 16:0 F16:0 g 1.55 00016, 00040
   C 17:0 F17:0 g 0.03 00016, 00040
   C 18:0 F18:0 g 0.53 00016, 00040
   C 20:0 F20:0 g 0 00016, 00040
   C 22:0 F22:0 g 0 00016, 00040
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 1.79 00016, 00040
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.04 00016, 00040
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.15 00016, 00040
   C 17:1 F17:1 g 0 00016, 00040
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 1.58 00016, 00040
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.01 00016, 00040
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00016, 00040
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.26 00016, 00040
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.22 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.22 00016, 00040
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.04 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.04 00016, 00040
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00016, 00040
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00016, 00040
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00016, 00040
Cholesterol CHORL mg 29 00016, 00040
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 478 00016, 00040
Alanin ALA mg 536 00016, 00040
Valin VAL mg 523 00016, 00040
Leucin LEU mg 858 00016, 00040
Isoleucin ILE mg 473 00016, 00040
Serin SER mg 446 00016, 00040
Threonin THR mg 437 00016, 00040
Lysin LYS mg 594 00016, 00040
Asparagová kyselina ASP mg 819 00016, 00040
Glutamová kyselina GLU mg 2108 00016, 00040
Arginin ARG mg 587 00016, 00040
Cystein CYS mg 187 00016, 00040
Methionin MET mg 243 00016, 00040
Fenylalanin PHE mg 467 00016, 00040
Tyrosin TYR mg 395 00016, 00040
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 305 00016, 00040
Prolin PRO mg 686 00016, 00040


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0158 Omáčka houbová, maso hovězí vařené, knedlík houskový
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] VÍCESLOŽKOVÝ POKRM (US CFR) [A0139]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
SLOŽENÉ POTRAVINY (CCFAC) [A0641]
12 DRUHOTNÉ POTRAVINÁŘSKÉ KOMODITY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0660]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
ZPRACOVANÝ POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0861]
1020000 - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (ES) [A1259]
2200 POKRMY, HLAVNÍ A VEDLEJŠÍ CHODY (USDA SR) [A1292]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KRÁVA [B1201]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] MLÉKO [C0235]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTEKUTÁ FORMA S TUHÝMI KOUSKY [E0110]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY TEPELNĚ UPRAVENÝ VLHKÝM TEPLEM [G0012]
VAŘENÝ [G0014]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝM KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0151]
S PŘIDANÝMI HOUBAMI [H0166]
S PŘIDANÝM VEJCEM [H0186]
S PŘIDANÝM MASEM [H0191]
OKYSELENÝ [H0200]
S PŘIDANÝM MÁSLEM [H0271]
S PŘIDANOU SMETANOU [H0296]
S PŘIDANOU PŠENICÍ [H0319]
S PŘIDANOU CIBULÍ [H0349]
S PŘIDANÝM DROŽDÍM [H0753]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] BEZ POUŽITÍ NÁDOBY NEBO OBALU [M0003]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] SKLO [N0040]
KOV [N0041]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] ČESKÁ REPUBLIKA [R0515]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V DOMÁCNOSTI [Z0109]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1