Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Knedlík houskový, modelová receptura

FCDB ID 0157

Knedlík houskový, modelová receptura

Dumpling from wheat flour, yeast, model recipe

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 840 kJ
Energetická hodnota (kcal) 198 kcal
Tuky celkové 1.4 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.52 g
Sacharidy využitelné 37.9 g
  Cukry celkové 2.0 g
Bílkoviny celkové 7.5 g
Sůl 0.6 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0106 A0457 A0641 A0660 A0693 A0729 A0822 A1083 A1240 A1292 B1312 C0133 E0104 F0014 G0012 H0184 H0186 H0753 J0003 K0003 M0001 N0040 N0041 P0024 R0515 Z0109

Popis potraviny kódy FoodEX2

A16FF#F28.A07GL$F04.A004Y$F04.A02LV$F04.A0F6E$F04.A049A$F22.A07SS

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 840 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 198 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 7.5 00012
   Dusík celkový NT g 1.2 00040
Tuky celkové [FACF:0.950] FAT g 1.4 00040
Sacharidy celkové CHOT g 40.0 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 37.9 00012
   Vláknina potravy FIBT g 2.1 00040
Voda celková WATER g 49.9 00040
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.2 00040
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.08 00040
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.09 00040
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 0.5 00040
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.33 00040
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.04 00040
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00000
Vitamin A VITA RE 6 00012
   Retinol RETOL μg 6 00040
   beta-karoten CARTB μg 2 00040
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.25 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.25 00040
Minerální látky        
Sodík NA mg 236 00040
Hořčík MG mg 11 00040
Fosfor P mg 80 00040
Draslík K mg 124 00040
Vápník CA mg 52 00040
Železo FE mg 0.3 00040
Měď CU mg
Zinek ZN mg 0.53 00040
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.6 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 2.0
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.52 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00040
   C 6:0 F6:0 g 0.01 00040
   C 8:0 F8:0 g 0.01 00040
   C 10:0 F10:0 g 0.02 00040
   C 12:0 F12:0 g 0.02 00040
   C 13:0 F13:0 g 0 00040
   C 14:0 F14:0 g 0.07 00040
   C 15:0 F15:0 g 0.01 00040
   C 16:0 F16:0 g 0.30 00040
   C 17:0 F17:0 g 0 00040
   C 18:0 F18:0 g 0.08 00040
   C 20:0 F20:0 g 0 00040
   C 22:0 F22:0 g 0 00040
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.51 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.01 00040
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.03 00040
   C 17:1 F17:1 g 0 00040
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.46 00040
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.01 00040
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00040
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.27 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.23 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.23 00040
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.04 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.04 00040
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00040
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00040
Cholesterol CHORL mg 6 00040
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 247 00040
Alanin ALA mg 239 00040
Valin VAL mg 356 00040
Leucin LEU mg 579 00040
Isoleucin ILE mg 306 00040
Serin SER mg 367 00040
Threonin THR mg 238 00040
Lysin LYS mg 307 00040
Asparagová kyselina ASP mg 364 00040
Glutamová kyselina GLU mg 2386 00040
Arginin ARG mg 294 00040
Cystein CYS mg 193 00040
Methionin MET mg 125 00040
Fenylalanin PHE mg 386 00040
Tyrosin TYR mg 252 00040
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 167 00040
Prolin PRO mg 845 00040


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0157 Knedlík houskový, modelová receptura
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] KUCHYŇSKY UPRAVENÝ OBILNÝ NEBO ŠKROBOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0106]
CEREÁLIE A CEREÁLNÍ VÝROBKY (CIAA) [A0457]
SLOŽENÉ POTRAVINY (CCFAC) [A0641]
12 DRUHOTNÉ POTRAVINÁŘSKÉ KOMODITY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0660]
03 MOUKA (EFG) [A0693]
06 ZRNINY A VÝROBKY ZE ZRNIN (EUROCODE2) [A0729]
SLANÝ CEREÁLNÍ POKRM (EUROFIR) [A0822]
50193300 - VÝROBKY NA BÁZI TĚSTA (GS1 GPC) [A1083]
0500000 - 5. CEREÁLIE/OBILOVINY (ES) [A1240]
2200 POKRMY, HLAVNÍ A VEDLEJŠÍ CHODY (USDA SR) [A1292]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PŠENICE [B1312]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO, SE SLUPKOU, S KLÍČKEM [C0133]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ A KOUSKY [E0104]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY TEPELNĚ UPRAVENÝ VLHKÝM TEPLEM [G0012]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝM MLÉKEM [H0184]
S PŘIDANÝM VEJCEM [H0186]
S PŘIDANÝM DROŽDÍM [H0753]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] SKLO [N0040]
KOV [N0041]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] ČESKÁ REPUBLIKA [R0515]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V DOMÁCNOSTI [Z0109]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1