Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Omáčka svíčková, modelová receptura

FCDB ID 0156

Omáčka svíčková, modelová receptura

Sauce, vegetable cream sauce, model recipe

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 722 kJ
Energetická hodnota (kcal) 173 kcal
Tuky celkové 11.8 g
  Nasycené mastné kyseliny 7.27 g
Sacharidy využitelné 4.7 g
  Cukry celkové 0.7 g
Bílkoviny celkové 11.8 g
Sůl 0.8 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0139 A0463 A0641 A0722 A0735 A0760 A0861 A1259 A1292 B1161 C0268 E0110 F0014 G0014 H0148 H0151 H0212 H0271 H0296 H0319 J0003 K0003 M0001 N0024 N0040 P0024 R0515 Z0109

Popis potraviny kódy FoodEX2

A044A#F04.A003Y$F04.A042Z$F04.A039C$F04.A00QF$F22.A07SS

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 722 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 173 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 11.8 00012
   Dusík celkový NT g 1.8 00040
Tuky celkové [FACF:0.960] FAT g 11.8 00040
Sacharidy celkové CHOT g 5.3 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 4.7 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0.6 00015, 00040
Voda celková WATER g 69.9 00040
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.7 00040
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.03 00040
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.12 00040
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 2.2 00040
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.31 00040
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.11 00040
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0.4 00040
Vitamin A VITA RE 75 00012
   Retinol RETOL μg 57 00040
   beta-karoten CARTB μg 215 00040
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.18 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.18 00040
Minerální látky        
Sodík NA mg 331 00040
Hořčík MG mg 18 00040
Fosfor P mg 134 00040
Draslík K mg 249 00040
Vápník CA mg 39 00040
Železo FE mg 1.1 00040
Měď CU mg
Zinek ZN mg 1.94 00040
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.8 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0.7 00015, 00040
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 7.27 00012
   C 4:0 F4:0 g 0.15 00040
   C 6:0 F6:0 g 0.18 00040
   C 8:0 F8:0 g 0.13 00040
   C 10:0 F10:0 g 0.29 00040
   C 12:0 F12:0 g 0.33 00040
   C 13:0 F13:0 g 0 00040
   C 14:0 F14:0 g 1.03 00040
   C 15:0 F15:0 g 0.10 00040
   C 16:0 F16:0 g 3.57 00040
   C 17:0 F17:0 g 0.06 00040
   C 18:0 F18:0 g 1.38 00040
   C 20:0 F20:0 g 0.02 00040
   C 22:0 F22:0 g 0 00040
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 3.48 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.09 00040
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.27 00040
   C 17:1 F17:1 g 0 00040
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 3.10 00040
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.02 00040
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00040
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.52 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.44 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.44 00040
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.06 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.06 00040
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.02 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.02 00040
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00040
Cholesterol CHORL mg 46 00040
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 801 00040
Alanin ALA mg 871 00040
Valin VAL mg 750 00040
Leucin LEU mg 1151 00040
Isoleucin ILE mg 673 00040
Serin SER mg 568 00040
Threonin THR mg 640 00040
Lysin LYS mg 940 00040
Asparagová kyselina ASP mg 1248 00040
Glutamová kyselina GLU mg 2299 00040
Arginin ARG mg 889 00040
Cystein CYS mg 176 00040
Methionin MET mg 362 00040
Fenylalanin PHE mg 589 00040
Tyrosin TYR mg 572 00040
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 479 00040
Prolin PRO mg 673 00040


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0156 Omáčka svíčková, modelová receptura
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] VÍCESLOŽKOVÝ POKRM (US CFR) [A0139]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CIAA) [A0463]
SLOŽENÉ POTRAVINY (CCFAC) [A0641]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
059 OSTATNÍ DRUHOTNÉ POTRAVINÁŘSKÉ KOMODITY ROSTLINNÉHO PŮVODU (SM) (CCPR) [A076]
ZPRACOVANÝ POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0861]
1020000 - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (ES) [A1259]
2200 POKRMY, HLAVNÍ A VEDLEJŠÍ CHODY (USDA SR) [A1292]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SKOT [B1161]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI, BEZ KŮŽE [C0268]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTEKUTÁ FORMA S TUHÝMI KOUSKY [E0110]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY VAŘENÝ [G0014]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANOU VODOU [H0148]
S PŘIDANÝM KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0151]
S PŘIDANOU ZELENINOU [H0212]
S PŘIDANÝM MÁSLEM [H0271]
S PŘIDANOU SMETANOU [H0296]
S PŘIDANOU PŠENICÍ [H0319]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] KRYCÍ LAK [N0024]
SKLO [N0040]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] ČESKÁ REPUBLIKA [R0515]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V DOMÁCNOSTI [Z0109]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1