Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Omáčka rajčatová, modelová receptura

FCDB ID 0153

Omáčka rajčatová, modelová receptura

Sauce, tomato sauce, model recipe

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 444 kJ
Energetická hodnota (kcal) 107 kcal
Tuky celkové 8.0 g
  Nasycené mastné kyseliny 5.26 g
Sacharidy využitelné 6.3 g
  Cukry celkové 3.2 g
Bílkoviny celkové 1.9 g
Sůl 1.3 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0139 A0463 A0641 A0722 A0735 A0760 A0861 A1230 A1292 B1579 C0174 E0135 F0014 G0014 H0148 H0151 H0200 H0212 H0271 H0319 H0349 J0003 K0003 M0001 N0024 N0040 P0024 R0515 Z0109

Popis potraviny kódy FoodEX2

A044C#F04.A003Y$F04.A00HC$F04.A042Z$F04.A039C$F22.A07SS

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 444 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 107 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 1.9 00012
   Dusík celkový NT g 0.3 00040
Tuky celkové [FACF:0.960] FAT g 8.0 00040
Sacharidy celkové CHOT g 7.4 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 6.3 00012
   Vláknina potravy FIBT g 1.1 00015, 00040
Voda celková WATER g 81.1 00040
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.6 00040
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.02 00040
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.02 00040
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 0.5 00040
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.18 00040
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.07 00040
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0.4 00040
Vitamin A VITA RE 107 00012
   Retinol RETOL μg 47 00040
   beta-karoten CARTB μg 720 00040
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.40 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.40 00040
Minerální látky        
Sodík NA mg 528 00040
Hořčík MG mg 9 00040
Fosfor P mg 23 00040
Draslík K mg 161 00040
Vápník CA mg 15 00040
Železo FE mg 0.3 00040
Měď CU mg
Zinek ZN mg 0.20 00040
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 1.3 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 3.2 00015, 00040
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 5.26 00012
   C 4:0 F4:0 g 0.13 00040
   C 6:0 F6:0 g 0.18 00040
   C 8:0 F8:0 g 0.12 00040
   C 10:0 F10:0 g 0.27 00040
   C 12:0 F12:0 g 0.31 00040
   C 13:0 F13:0 g 0 00040
   C 14:0 F14:0 g 0.87 00040
   C 15:0 F15:0 g 0.09 00040
   C 16:0 F16:0 g 2.45 00040
   C 17:0 F17:0 g 0.04 00040
   C 18:0 F18:0 g 0.76 00040
   C 20:0 F20:0 g 0.01 00040
   C 22:0 F22:0 g 0 00040
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 2.08 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.07 00040
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.17 00040
   C 17:1 F17:1 g 0 00040
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 1.82 00040
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.02 00040
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00040
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.29 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.24 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.24 00040
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.04 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.04 00040
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.03 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.03 00040
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00040
Cholesterol CHORL mg 14 00040
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 146 00040
Alanin ALA mg 84 00040
Valin VAL mg 56 00040
Leucin LEU mg 84 00040
Isoleucin ILE mg 42 00040
Serin SER mg 61 00040
Threonin THR mg 48 00040
Lysin LYS mg 78 00040
Asparagová kyselina ASP mg 124 00040
Glutamová kyselina GLU mg 464 00040
Arginin ARG mg 87 00040
Cystein CYS mg 26 00040
Methionin MET mg 19 00040
Fenylalanin PHE mg 60 00040
Tyrosin TYR mg 38 00040
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 32 00040
Prolin PRO mg 153 00040


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0153 Omáčka rajčatová, modelová receptura
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] VÍCESLOŽKOVÝ POKRM (US CFR) [A0139]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CIAA) [A0463]
SLOŽENÉ POTRAVINY (CCFAC) [A0641]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
059 OSTATNÍ DRUHOTNÉ POTRAVINÁŘSKÉ KOMODITY ROSTLINNÉHO PŮVODU (SM) (CCPR) [A076]
ZPRACOVANÝ POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0861]
0230000 - ZELENINA PLODOVÁ (ES) [A1230]
2200 POKRMY, HLAVNÍ A VEDLEJŠÍ CHODY (USDA SR) [A1292]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] ZELENINOVÁ ROSTLINA [B1579]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] ČÁST ROSTLINY [C0174]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTEKUTÁ FORMA S HLADKOU KONZISTENCÍ [E0135]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY VAŘENÝ [G0014]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANOU VODOU [H0148]
S PŘIDANÝM KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0151]
OKYSELENÝ [H0200]
S PŘIDANOU ZELENINOU [H0212]
S PŘIDANÝM MÁSLEM [H0271]
S PŘIDANOU PŠENICÍ [H0319]
S PŘIDANOU CIBULÍ [H0349]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] KRYCÍ LAK [N0024]
SKLO [N0040]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] ČESKÁ REPUBLIKA [R0515]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V DOMÁCNOSTI [Z0109]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1