Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Maso hovězí, kýta, vařená

FCDB ID 0151

Maso hovězí, kýta, vařená

Beef, round, boiled

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 818 kJ
Energetická hodnota (kcal) 195 kcal
Tuky celkové 8.1 g
  Nasycené mastné kyseliny 3.28 g
Sacharidy využitelné 0.9 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 29.6 g
Sůl 0.7 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0150 A0459 A0633 A0714 A0726 A0737 A0794 A1018 A1258 A1283 B1161 C0268 E0150 F0014 G0016 H0003 J0003 K0003 M0003 N0024 N0040 P0024 R0499

Popis potraviny kódy FoodEX2

A01QX#F28.A07GL

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 818 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 195 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 29.6 00012
   Dusík celkový NT g 4.7 00040
Tuky celkové [FACF:0.920] FAT g 8.1 00040
Sacharidy celkové CHOT g 0.9 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 0.9 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 60.1 00040
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.3 00040
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.02 00040
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.25 00040
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 4.2 00040
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.31 00040
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.14 00040
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00000
Vitamin A VITA RE 6 00012
   Retinol RETOL μg 5 00040
   beta-karoten CARTB μg 11 00040
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.15 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.15 00040
Minerální látky        
Sodík NA mg 285 00040
Hořčík MG mg 20 00040
Fosfor P mg 170 00040
Draslík K mg 206 00040
Vápník CA mg 8 00040
Železo FE mg 4.9 00040
Měď CU mg
Zinek ZN mg 0.64 00040
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.7 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 3.28 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00040
   C 6:0 F6:0 g 0 00040
   C 8:0 F8:0 g 0 00040
   C 10:0 F10:0 g 0 00040
   C 12:0 F12:0 g 0.01 00040
   C 13:0 F13:0 g 0 00040
   C 14:0 F14:0 g 0.19 00040
   C 15:0 F15:0 g 0.03 00040
   C 16:0 F16:0 g 2.05 00040
   C 17:0 F17:0 g 0.07 00040
   C 18:0 F18:0 g 0.93 00040
   C 20:0 F20:0 g 0 00040
   C 22:0 F22:0 g 0 00040
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 3.89 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.05 00040
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.37 00040
   C 17:1 F17:1 g 0 00040
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 3.45 00040
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.02 00040
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00040
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.25 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.21 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.21 00040
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.04 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.04 00040
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00040
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00040
Cholesterol CHORL mg 94 00040
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 1566 00040
Alanin ALA mg 1941 00040
Valin VAL mg 1630 00040
Leucin LEU mg 2673 00040
Isoleucin ILE mg 1533 00040
Serin SER mg 1261 00040
Threonin THR mg 1483 00040
Lysin LYS mg 2005 00040
Asparagová kyselina ASP mg 2956 00040
Glutamová kyselina GLU mg 4812 00040
Arginin ARG mg 2055 00040
Cystein CYS mg 487 00040
Methionin MET mg 862 00040
Fenylalanin PHE mg 1347 00040
Tyrosin TYR mg 1281 00040
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 1063 00040
Prolin PRO mg 1307 00040


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0151 Maso hovězí, kýta, vařená
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO NEBO MASNÝ VÝROBEK (ZE SAVCŮ) (US CFR) [A0150]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
24 ČERVENÉ MASO A MASNÉ VÝROBKY (EFG) [A0714]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
030 MASO (ZE SAVCŮ JINÝCH NEŽ MOŘSKÝCH) (MM) (CCPR) [A0737]
ČERVENÉ MASO (EUROFIR) [A0794]
10000012 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ ŽÁBOVITÍ UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1018 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
1300 VÝROBKY Z HOVĚZÍHO MASA (USDA SR) [A1283]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SKOT [B1161]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI, BEZ KŮŽE [C0268]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY VAŘENÝ VE VELKÉM MNOŽSTVÍ TEKUTINY [G0016]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] BEZ POUŽITÍ NÁDOBY NEBO OBALU [M0003]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] KRYCÍ LAK [N0024]
SKLO [N0040]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] KONTINENTÁLNÍ KLIMATICKÁ ZÓNA [R0499]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1