Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Mouka pšeničná, hladká, světlá, T 530, obsah popela max. 0,6 % v suš.

FCDB ID 0146

Mouka pšeničná, hladká, světlá, T 530, obsah popela max. 0,6 % v suš.

Wheat, flour, fine, T 530, ash content max. 0.6% DM

Mouka pšeničná, hladká, světlá, T 530, obsah popela max. 0,6 % v suš.

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1460 kJ
Energetická hodnota (kcal) 344 kcal
Tuky celkové 1.7 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.22 g
Sacharidy využitelné 68.9 g
  Cukry celkové 1.1 g
Bílkoviny celkové 11.9 g
Sůl 0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1460 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 344 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 11.9 00012
   Dusík celkový NT g 1.9 00040
Tuky celkové [FACF:0.670] FAT g 1.7 00040
Sacharidy celkové CHOT g 72.0 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 68.9 00012
   Vláknina potravy FIBT g 3.1 00040
Voda celková WATER g 13.9 00040
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0.5 00040
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.18 00040
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.04 00040
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 1.1 00040
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.40 00040
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.07 00040
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00040
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 00000
   beta-karoten CARTB μg 4 00040
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.43 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.43 00040
Minerální látky        
Sodík NA mg 1 00040
Hořčík MG mg 26 00040
Fosfor P mg 121 00040
Draslík K mg 133 00040
Vápník CA mg 21 00040
Železo FE mg 1.0 00040
Měď CU mg
Zinek ZN mg 0.73 00040
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 1.1 00069
   Fruktosa FRUS g 0.1 00069
   Glukosa GLUS g 0.3 00069
   Laktosa LACS g 0 00069
   Maltosa MALS g 0.4 00069
   Sacharosa SUCS g 0.3 00069
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.22 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00040
   C 6:0 F6:0 g 0 00040
   C 8:0 F8:0 g 0 00040
   C 10:0 F10:0 g 0 00040
   C 12:0 F12:0 g 0 00040
   C 13:0 F13:0 g 0 00040
   C 14:0 F14:0 g 0 00040
   C 15:0 F15:0 g 0 00040
   C 16:0 F16:0 g 0.20 00040
   C 17:0 F17:0 g 0 00040
   C 18:0 F18:0 g 0.02 00040
   C 20:0 F20:0 g 0 00040
   C 22:0 F22:0 g 0 00040
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.19 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00040
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.01 00040
   C 17:1 F17:1 g 0 00040
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.17 00040
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.01 00040
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00040
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.73 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.68 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.68 00040
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.05 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.05 00040
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00040
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00040
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 431 00040
Alanin ALA mg 356 00040
Valin VAL mg 520 00040
Leucin LEU mg 841 00040
Isoleucin ILE mg 447 00040
Serin SER mg 582 00040
Threonin THR mg 334 00040
Lysin LYS mg 457 00040
Asparagová kyselina ASP mg 509 00040
Glutamová kyselina GLU mg 4294 00040
Arginin ARG mg 496 00040
Cystein CYS mg 444 00040
Methionin MET mg 162 00040
Fenylalanin PHE mg 625 00040
Tyrosin TYR mg 379 00040
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 248 00040
Prolin PRO mg 1431 00040


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0146 Mouka pšeničná, hladká, světlá, T 530, obsah popela max. 0,6 % v suš.
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MLETÝ OBILNÝ NEBO ŠKROBOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0149]
CEREÁLIE A CEREÁLNÍ VÝROBKY (CIAA) [A0457]
CEREÁLIE A CEREÁLNÍ VÝROBKY (CCFAC) [A0632]
03 MOUKA (EFG) [A0693]
06 ZRNINY A VÝROBKY ZE ZRNIN (EUROCODE2) [A0729]
058 MLETÉ CEREÁLNÍ VÝROBKY (PRVNÍ STÁDIA MLETÍ) (CM) (CCPR) [A0759]
MOUKA NEBO ŠKROB (EUROFIR) [A0813]
10000203 - MOUKY - CEREÁLNÍ/LUŠTĚNINOVÉ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A0962]
0500000 - 5. CEREÁLIE/OBILOVINY (ES) [A1240]
2000 CEREÁLNÍ ZRNINY A TĚSTOVINY (USDA SR) [A1290]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PŠENICE [B1312]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO, S ODSTRANĚNOU SLUPKOU, S ODSTRANĚNÝM KLÍČKEM (ENDOSPERM) [C0208]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] JEMNĚ MLETÝ [E0106]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] LEPENKOVÁ NEBO PAPÍROVÁ KRABICE [M0159]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PAPÍR NEBO LEPENKA [N0043]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] KONTINENTÁLNÍ KLIMATICKÁ ZÓNA [R0499]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky