Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Tvaroh tvrdý

FCDB ID 0134

Tvaroh tvrdý

Curd, hard

Tvaroh tvrdý

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 423 kJ
Energetická hodnota (kcal) 100 kcal
Tuky celkové 0.9 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.54 g
Sacharidy využitelné 1.4 g
  Cukry celkové 1.4 g
Bílkoviny celkové 21.5 g
Sůl 0.06 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 423 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 100 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 21.5 00012
   Dusík celkový NT g 3.44 00072
Tuky celkové [FACF:0.945] FAT g 0.9 00072
Sacharidy celkové CHOT g 1.4 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 1.4 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 70.0 00072
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 2.1 00072
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.06 00036
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.37 00036
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00036
Vitamin A VITA RE 8 00012
   Retinol RETOL μg 8 00012
   beta-karoten CARTB μg 4 00012
Vitamin D VITD μg 0.06 00012
Vitamin E VITE ATE 0.02 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.02 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 26 00072
Hořčík MG mg 8 00034
Fosfor P mg 246 00034
Draslík K mg 100 00034
Vápník CA mg 123 00034
Železo FE mg 0.3 00034
Měď CU mg 0.03 00034
Zinek ZN mg 0.80 00034
Selen SE μg
Jód ID μg 9.0 00034
Sůl NACL g 0.06 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 1.4 00012
   Fruktosa FRUS g 0 00072
   Glukosa GLUS g 0 00072
   Laktosa LACS g 1.4 00072
   Maltosa MALS g 0 00072
   Sacharosa SUCS g 0 00072
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.54 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00072
   C 6:0 F6:0 g 0.02 00072
   C 8:0 F8:0 g 0.01 00072
   C 10:0 F10:0 g 0.02 00072
   C 12:0 F12:0 g 0.03 00072
   C 13:0 F13:0 g 0 00072
   C 14:0 F14:0 g 0.09 00072
   C 15:0 F15:0 g 0 00072
   C 16:0 F16:0 g 0.26 00072
   C 17:0 F17:0 g 0 00072
   C 18:0 F18:0 g 0.09 00072
   C 20:0 F20:0 g 0 00072
   C 22:0 F22:0 g 0 00072
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.24 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00072
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.01 00072
   C 17:1 F17:1 g 0 00072
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.22 00072
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00072
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00072
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.02 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.02 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.02 00072
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00072
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00072
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0 00072
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00072
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00072
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00072
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00072
Cholesterol CHORL mg 3 00012
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0134 Tvaroh tvrdý
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] SÝR NEZRAJÍCÍ (US CFR) [A0185]
POLOTVRDÝ SÝR (CODEX)
MLÉČNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0452]
MLÉČNÉ VÝROBKY, KROMĚ TUKŮ A OLEJŮ, TUKOVÝCH EMULZÍ (CCFAC) [A0626]
30 SÝR (EFG) [A0720]
01 MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0724]
090 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ MLÉČNÉ VÝROBKY (JEDNOSLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0775]
NEZRAJÍCÍ SÝR (EUROFIR) [A0786]
10000028 - SÝR/ANALOGY SÝRA (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1032]
NEZRAJÍCÍ (CODEX) [A1211]
ODTUČNĚNÝ SÝR (CODEX) [A1218]
1020000 - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (ES) [A1259]
0100 MLÉČNÉ A VAJEČNÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1271]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KRÁVA [B1201]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] TVAROH [C0245]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM [E0147]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] ČÁSTEČNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0018]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] ENZYMATICKY MODIFIKOVANÝ [H0252]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ CHLAZENÍM [J0131]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky