FCDB ID 0013
Hranolky bramborové, smažené, trh
French fries, retail

Obsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Hodnota | Jednotka |
---|---|---|
Energetická hodnota (kJ) | 1310 | kJ |
Energetická hodnota (kcal) | 314 | kcal |
Tuky celkové | 15.5 | g |
Nasycené mastné kyseliny | 3.96 | g |
Sacharidy využitelné | g | |
Cukry celkové | g | |
Bílkoviny celkové | 4.3 | g |
Sůl | 0.3 | g |
Popis potraviny kódy LanguaL
A0152 A0455 A0629 A0662 A0706 A0731 A0830 A1121 A1228 A1291 B1218 C0238 E0152 F0014 G0029 H0233 H0367 J0001 K0003 M0001 N0001 P0024 Z0111Popis potraviny kódy FoodEX2
A0BYVObsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Kód EuroFIR | Jednotka | Hodnota | Citace |
---|---|---|---|---|
Nutrienty základní | ||||
Energetická hodnota (kJ) | ENERC | kJ | 1310 | 00012 |
Energetická hodnota (kcal) | ENERC | kcal | 314 | 00012 |
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] | PROT | g | 4.3 | 00012 |
Dusík celkový | NT | g | 0.7 | 00010 |
Tuky celkové [FACF:0.956] | FAT | g | 15.5 | 00010 |
Sacharidy celkové | CHOT | g | 39.2 | 00012 |
Sacharidy využitelné | CHO | g | ||
Vláknina potravy | FIBT | g | ||
Voda celková | WATER | g | 39.6 | 00010 |
Ethanol | ALC | g | 0 | 00000 |
Popel | ASH | g | 1.5 | 00010 |
Vitaminy | ||||
Vitamin B1 (thiamin) | THIA | mg | 0.10 | 00010 |
Vitamin B2 (riboflavin) | RIBF | mg | 0.05 | 00010 |
Niacin ekvivalent | NIAEQ | NE | ||
Niacin | NIA | mg | 3.0 | 00010 |
Foláty celkové | FOL | μg | ||
Kyselina pantothenová | PANTAC | mg | ||
Vitamin B6 (pyridoxin) | PYRXN | mg | 0.43 | 00010 |
Vitamin B12 | VITB12 | μg | ||
Vitamin C | VITC | mg | 1.1 | 00009 |
Vitamin A | VITA | RE | 23 | 00012 |
Retinol | RETOL | μg | 20 | 00010 |
beta-karoten | CARTB | μg | 30 | 00010 |
Vitamin D | VITD | μg | ||
Vitamin E | VITE | ATE | 2.10 | 00012 |
alfa - tokoferol | TOCPHA | mg | 2.10 | 00010 |
Minerální látky | ||||
Sodík | NA | mg | 116 | 00010 |
Hořčík | MG | mg | 26 | 00010 |
Fosfor | P | mg | 128 | 00010 |
Draslík | K | mg | 543 | 00010 |
Vápník | CA | mg | 14 | 00010 |
Železo | FE | mg | 0.5 | 00010 |
Měď | CU | mg | 0.15 | 00010 |
Zinek | ZN | mg | 0.63 | 00010 |
Selen | SE | μg | ||
Jód | ID | μg | 3.6 | 00010 |
Sůl | NACL | g | 0.3 | 00012 |
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny | ||||
Cukry celkové | SUGAR | g | ||
Fruktosa | FRUS | g | ||
Glukosa | GLUS | g | ||
Laktosa | LACS | g | ||
Maltosa | MALS | g | ||
Sacharosa | SUCS | g | ||
Škrob | STARCH | g | ||
Organické kyseliny | OA | g | ||
Polyoly | POLY | g | ||
Mastné kyseliny a cholesterol | ||||
Nasycené mastné kyseliny | FASAT | g | 3.96 | 00012 |
C 4:0 | F4:0 | g | 0 | 00010 |
C 6:0 | F6:0 | g | 0 | 00010 |
C 8:0 | F8:0 | g | 0 | 00010 |
C 10:0 | F10:0 | g | 0 | 00010 |
C 12:0 | F12:0 | g | 0 | 00010 |
C 13:0 | F13:0 | g | ||
C 14:0 | F14:0 | g | 0.03 | 00010 |
C 15:0 | F15:0 | g | ||
C 16:0 | F16:0 | g | 2.44 | 00010 |
C 17:0 | F17:0 | g | ||
C 18:0 | F18:0 | g | 1.32 | 00010 |
C 20:0 | F20:0 | g | 0.10 | 00010 |
C 22:0 | F22:0 | g | 0.07 | 00010 |
Mononenasycené mastné kyseliny | FAMS | g | 9.14 | 00012 |
C 14:1 | F14:1CN5 | g | 0 | 00010 |
C 16:1 | F16:1CN7 | g | 0.04 | 00010 |
C 17:1 | F17:1 | g | ||
C 18:1, n-9 | F18:1CN9 | g | 8.87 | 00010 |
C 20:1, n-11 | F20:1CN11 | g | 0.18 | 00010 |
C 22:1, n-9 | F22:1CN9 | g | 0.05 | 00010 |
Polynenasycené mastné kyseliny | FAPU | g | 1.58 | 00012 |
n-6 mastné kyseliny | FACN6 | g | 1.19 | 00012 |
C 18:2, n-6 | F18:2CN6 | g | 1.19 | 00010 |
C 18:3, n-6 | F18:3CN6 | g | ||
C 20:4, n-6 | F20:4CN6 | g | ||
n-3 mastné kyseliny | FACN3 | g | 0.39 | 00012 |
C 18:3, n-3 | F18:3CN3 | g | 0.39 | 00010 |
C 20:5, n-3 (EPA) | F20:5CN3 | g | ||
C 22:5, n-3 (DPA) | F22:5CN3 | g | ||
C 22:6, n-3 (DHA) | F22:6CN3 | g | ||
Trans- mastné kyseliny | FATRN | g | ||
C 18:1, n-9 trans | F18:1TN9 | g | ||
C 18:2, n-6 trans | F18:2 TTN6 | g | ||
Cholesterol | CHORL | mg | ||
Aminokyseliny | ||||
Glycin | GLY | mg | ||
Alanin | ALA | mg | ||
Valin | VAL | mg | ||
Leucin | LEU | mg | ||
Isoleucin | ILE | mg | ||
Serin | SER | mg | ||
Threonin | THR | mg | ||
Lysin | LYS | mg | ||
Asparagová kyselina | ASP | mg | ||
Glutamová kyselina | GLU | mg | ||
Arginin | ARG | mg | ||
Cystein | CYS | mg | ||
Methionin | MET | mg | ||
Fenylalanin | PHE | mg | ||
Tyrosin | TYR | mg | ||
Tryptofan | TRP | mg | ||
Histidin | HIS | mg | ||
Prolin | PRO | mg |