Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Hranolky bramborové, smažené, trh

FCDB ID 0013

Hranolky bramborové, smažené, trh

French fries, retail

Hranolky bramborové, smažené, trh

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1310 kJ
Energetická hodnota (kcal) 314 kcal
Tuky celkové 15.5 g
  Nasycené mastné kyseliny 3.96 g
Sacharidy využitelné g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 4.3 g
Sůl 0.3 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1310 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 314 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 4.3 00012
   Dusík celkový NT g 0.7 00010
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 15.5 00010
Sacharidy celkové CHOT g 39.2 00012
   Sacharidy využitelné CHO g
   Vláknina potravy FIBT g
Voda celková WATER g 39.6 00010
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.5 00010
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.10 00010
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.05 00010
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 3.0 00010
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.43 00010
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 1.1 00009
Vitamin A VITA RE 23 00012
   Retinol RETOL μg 20 00010
   beta-karoten CARTB μg 30 00010
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 2.10 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 2.10 00010
Minerální látky        
Sodík NA mg 116 00010
Hořčík MG mg 26 00010
Fosfor P mg 128 00010
Draslík K mg 543 00010
Vápník CA mg 14 00010
Železo FE mg 0.5 00010
Měď CU mg 0.15 00010
Zinek ZN mg 0.63 00010
Selen SE μg
Jód ID μg 3.6 00010
Sůl NACL g 0.3 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 3.96 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00010
   C 6:0 F6:0 g 0 00010
   C 8:0 F8:0 g 0 00010
   C 10:0 F10:0 g 0 00010
   C 12:0 F12:0 g 0 00010
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.03 00010
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 2.44 00010
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 1.32 00010
   C 20:0 F20:0 g 0.10 00010
   C 22:0 F22:0 g 0.07 00010
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 9.14 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00010
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.04 00010
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 8.87 00010
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.18 00010
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.05 00010
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 1.58 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 1.19 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 1.19 00010
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.39 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.39 00010
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0013 Hranolky bramborové, smažené, trh
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] ZELENINA NEBO ZELENINOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0152]
OVOCE A ZELENINA (CIAA) [A0455]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
14 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (JEDNOTLIVÉ SLOŽKY) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0662]
16 ŠKROBNATÉ HLÍZY A BRAMBORY (EFG) [A0706]
08 ZELENINA A VÝROBKY Z NÍ (EUROCODE2) [A0731]
BRAMBOROVÝ POKRM (EUROFIR) [A0830]
10000289 - VÝROBKY NA BÁZI ZELENINY - K PŘÍMÉ KONZUMACI (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1121]
0210000 - ZELENINA KOŘENOVÁ A HLÍZNATÁ (ES) [A1228]
RYCHLÉ OBČERSTVENÍ (USDA SR) [A1291]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] BRAMBOR [B1218]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOŘEN, HLÍZA NEBO BULVA [C0238]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DĚLENÝ NA KOUSKY [E0152]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY FRITOVANÝ PONOŘENÍM V TUKU [G0029]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] POTŘENÝ TUKEM NEBO OLEJEM [H0233]
S PŘIDANOU SOLÍ [H0367]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V RYCHLÉM OBČERSTVENÍ [Z0111]
Umístit potravinu do schránky