FCDB ID 0129
Výrobek mléčný, Tradiční pomazánkové (dříve Pomazánkové máslo)
Milk product, Tradicni pomazankove (former name Butter spread -Pomazankove maslo)

Obsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Hodnota | Jednotka |
---|---|---|
Energetická hodnota (kJ) | 1330 | kJ |
Energetická hodnota (kcal) | 323 | kcal |
Tuky celkové | 32.0 | g |
Nasycené mastné kyseliny | 20.70 | g |
Sacharidy využitelné | 5.7 | g |
Cukry celkové | 5.7 | g |
Bílkoviny celkové | 3.0 | g |
Sůl | 0.1 | g |
Popis potraviny kódy LanguaL
A0148 A0452 A0627 A0721 A0724 A0776 A0783 A1028 A1259 A1271 B1201 C0123 E0119 F0018 G0003 H0128 H0146 H0184 H0306 J0120 J0131 J0151 K0003 M0172 N0036 P0024 R0515Popis potraviny kódy FoodEX2
A039C#F07.A073XObsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Kód EuroFIR | Jednotka | Hodnota | Citace |
---|---|---|---|---|
Nutrienty základní | ||||
Energetická hodnota (kJ) | ENERC | kJ | 1330 | 00012 |
Energetická hodnota (kcal) | ENERC | kcal | 323 | 00012 |
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] | PROT | g | 3.0 | 00034 |
Dusík celkový | NT | g | 0.5 | 00012 |
Tuky celkové [FACF:0.945] | FAT | g | 32.0 | 00034 |
Sacharidy celkové | CHOT | g | 5.7 | 00034 |
Sacharidy využitelné | CHO | g | 5.7 | 00012 |
Vláknina potravy | FIBT | g | 0 | 00000 |
Voda celková | WATER | g | 57.0 | 00034 |
Ethanol | ALC | g | 0 | 00000 |
Popel | ASH | g | 1.0 | 00034 |
Vitaminy | ||||
Vitamin B1 (thiamin) | THIA | mg | 0.01 | 00036 |
Vitamin B2 (riboflavin) | RIBF | mg | 0.04 | 00036 |
Niacin ekvivalent | NIAEQ | NE | ||
Niacin | NIA | mg | ||
Foláty celkové | FOL | μg | ||
Kyselina pantothenová | PANTAC | mg | ||
Vitamin B6 (pyridoxin) | PYRXN | mg | ||
Vitamin B12 | VITB12 | μg | ||
Vitamin C | VITC | mg | 0 | 00036 |
Vitamin A | VITA | RE | 284 | 00012 |
Retinol | RETOL | μg | 272 | 00012 |
beta-karoten | CARTB | μg | 141 | 00012 |
Vitamin D | VITD | μg | 0.32 | 00012 |
Vitamin E | VITE | ATE | 0.82 | 00012 |
alfa - tokoferol | TOCPHA | mg | 0.82 | 00004 |
Minerální látky | ||||
Sodík | NA | mg | 343 | 00034 |
Hořčík | MG | mg | 11 | 00034 |
Fosfor | P | mg | 101 | 00034 |
Draslík | K | mg | 144 | 00034 |
Vápník | CA | mg | 130 | 00034 |
Železo | FE | mg | 0 | 00034 |
Měď | CU | mg | 0.01 | 00034 |
Zinek | ZN | mg | 0.33 | 00034 |
Selen | SE | μg | ||
Jód | ID | μg | 13.6 | 00034 |
Sůl | NACL | g | 0.1 | 00012 |
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny | ||||
Cukry celkové | SUGAR | g | 5.7 | 00012 |
Fruktosa | FRUS | g | ||
Glukosa | GLUS | g | ||
Laktosa | LACS | g | 5.7 | 00034 |
Maltosa | MALS | g | ||
Sacharosa | SUCS | g | ||
Škrob | STARCH | g | ||
Organické kyseliny | OA | g | ||
Polyoly | POLY | g | ||
Mastné kyseliny a cholesterol | ||||
Nasycené mastné kyseliny | FASAT | g | 20.70 | 00012 |
C 4:0 | F4:0 | g | 1.09 | 00012 |
C 6:0 | F6:0 | g | 0.70 | 00012 |
C 8:0 | F8:0 | g | 0.45 | 00012 |
C 10:0 | F10:0 | g | 0.99 | 00012 |
C 12:0 | F12:0 | g | 1.25 | 00012 |
C 13:0 | F13:0 | g | ||
C 14:0 | F14:0 | g | 3.52 | 00012 |
C 15:0 | F15:0 | g | ||
C 16:0 | F16:0 | g | 9.47 | 00012 |
C 17:0 | F17:0 | g | ||
C 18:0 | F18:0 | g | 3.23 | 00012 |
C 20:0 | F20:0 | g | ||
C 22:0 | F22:0 | g | ||
Mononenasycené mastné kyseliny | FAMS | g | 8.64 | 00012 |
C 14:1 | F14:1CN5 | g | 0.45 | 00012 |
C 16:1 | F16:1CN7 | g | 0.70 | 00012 |
C 17:1 | F17:1 | g | ||
C 18:1, n-9 | F18:1CN9 | g | 7.10 | 00012 |
C 20:1, n-11 | F20:1CN11 | g | 0.38 | 00012 |
C 22:1, n-9 | F22:1CN9 | g | ||
Polynenasycené mastné kyseliny | FAPU | g | 0.93 | 00012 |
n-6 mastné kyseliny | FACN6 | g | 0.67 | 00012 |
C 18:2, n-6 | F18:2CN6 | g | 0.67 | 00012 |
C 18:3, n-6 | F18:3CN6 | g | ||
C 20:4, n-6 | F20:4CN6 | g | ||
n-3 mastné kyseliny | FACN3 | g | 0.26 | 00012 |
C 18:3, n-3 | F18:3CN3 | g | 0.26 | 00012 |
C 20:5, n-3 (EPA) | F20:5CN3 | g | ||
C 22:5, n-3 (DPA) | F22:5CN3 | g | ||
C 22:6, n-3 (DHA) | F22:6CN3 | g | ||
Trans- mastné kyseliny | FATRN | g | ||
C 18:1, n-9 trans | F18:1TN9 | g | ||
C 18:2, n-6 trans | F18:2 TTN6 | g | ||
Cholesterol | CHORL | mg | 106 | 00012 |
Aminokyseliny | ||||
Glycin | GLY | mg | ||
Alanin | ALA | mg | ||
Valin | VAL | mg | ||
Leucin | LEU | mg | ||
Isoleucin | ILE | mg | ||
Serin | SER | mg | ||
Threonin | THR | mg | ||
Lysin | LYS | mg | ||
Asparagová kyselina | ASP | mg | ||
Glutamová kyselina | GLU | mg | ||
Arginin | ARG | mg | ||
Cystein | CYS | mg | ||
Methionin | MET | mg | ||
Fenylalanin | PHE | mg | ||
Tyrosin | TYR | mg | ||
Tryptofan | TRP | mg | ||
Histidin | HIS | mg | ||
Prolin | PRO | mg |