Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Jogurt bílý, se sníženým obsahem tuku, 1,5 % tuku

FCDB ID 0125

Jogurt bílý, se sníženým obsahem tuku, 1,5 % tuku

Yogurt, plain, reduced fat, 1.5% milkfat

Jogurt bílý, se sníženým obsahem tuku, 1,5 % tuku

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 216 kJ
Energetická hodnota (kcal) 51 kcal
Tuky celkové 1.5 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.97 g
Sacharidy využitelné 4.3 g
  Cukry celkové 4.3 g
Bílkoviny celkové 3.9 g
Sůl 0.1 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0101 A0452 A0626 A0721 A0724 A0775 A0783 A1048 A1259 A1271 B1201 C0235 E0103 F0018 G0003 H0101 H0325 J0131 J0135 K0003 M0001 N0001 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A02NF#F07.A06ZA

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 216 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 51 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.38] PROT g 3.9 00034
   Dusík celkový NT g 0.6 00012
Tuky celkové [FACF:0.945] FAT g 1.5 00034
Sacharidy celkové CHOT g 4.3 00034
   Sacharidy využitelné CHO g 4.3 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 88.0 00034
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0.9 00034
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00036
Vitamin A VITA RE 14 00012
   Retinol RETOL μg 13 00012
   beta-karoten CARTB μg 7 00012
Vitamin D VITD μg 0.08 00012
Vitamin E VITE ATE 0.04 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.04 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 51 00034
Hořčík MG mg 12 00034
Fosfor P mg 119 00034
Draslík K mg 169 00034
Vápník CA mg 157 00034
Železo FE mg 0.1 00034
Měď CU mg 0.01 00034
Zinek ZN mg 0.39 00034
Selen SE μg
Jód ID μg 16.1 00034
Sůl NACL g 0.1 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 4.3 00012
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g 4.3 00034
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g 1.6 00034
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.97 00012
   C 4:0 F4:0 g 0.05 00012
   C 6:0 F6:0 g 0.03 00012
   C 8:0 F8:0 g 0.02 00012
   C 10:0 F10:0 g 0.05 00012
   C 12:0 F12:0 g 0.06 00012
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.17 00012
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 0.44 00012
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 0.15 00012
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.41 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.02 00012
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.03 00012
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.33 00012
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.02 00012
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.04 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.03 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.03 00012
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.01 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.01 00012
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 5 00012
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0125 Jogurt bílý, se sníženým obsahem tuku, 1,5 % tuku
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] FERMENTOVANÝ MLÉČNÝ VÝROBEK (US CFR) [A0101]
MLÉČNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0452]
MLÉČNÉ VÝROBKY, KROMĚ TUKŮ A OLEJŮ, TUKOVÝCH EMULZÍ (CCFAC) [A0626]
31 OSTATNÍ MLÉČNÉ VÝROBKY (EFG) [A0721]
01 MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0724]
090 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ MLÉČNÉ VÝROBKY (JEDNOSLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0775]
KYSANÝ MLÉČNÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0783]
10000278 - JOGURT/ANALOGY JOGURTU (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1048]
1020000 - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (ES) [A1259]
0100 MLÉČNÉ A VAJEČNÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1271]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KRÁVA [B1201]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] MLÉKO [C0235]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTEKUTÁ FORMA [E0103]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] ČÁSTEČNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0018]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] MLÉČNĚ KVAŠENÝ [H0101]
TUK ZČÁSTI ODSTRANĚN, ZBÝVÁ MÉNĚ NEŽ 50 % [H0325]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ CHLAZENÍM [J0131]
PASTEROVANÝ TEPLEM [J0135]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky