Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Smaženka, trh

FCDB ID 0012

Smaženka, trh

Smazenka, bread with egg pancake, onion and mustard, retail

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 997 kJ
Energetická hodnota (kcal) 238 kcal
Tuky celkové 13.2 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.39 g
Sacharidy využitelné g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 7.5 g
Sůl 1.3 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0172 A0461 A0635 A0667 A0718 A0725 A0861 A1061 A1260 A1291 B1713 C0225 E0104 F0023 G0027 H0212 H0221 H0319 H0349 J0001 K0001 M0001 N0001 P0024 R0515 Z0119

Popis potraviny kódy FoodEX2

A005K#F04.A00CL$F04.A00HC$F04.A0F6E$F04.A044J

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 997 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 238 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 7.5 00012
   Dusík celkový NT g 1.2 00010
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 13.2 00010
Sacharidy celkové CHOT g 22.4 00012
   Sacharidy využitelné CHO g
   Vláknina potravy FIBT g
Voda celková WATER g 55.1 00010
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.8 00010
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.09 00010
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.17 00010
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 0.6 00010
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.14 00010
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00009
Vitamin A VITA RE 54 00012
   Retinol RETOL μg 40 00010
   beta-karoten CARTB μg 170 00010
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 3.17 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 3.17 00010
Minerální látky        
Sodík NA mg 501 00010
Hořčík MG mg 18 00010
Fosfor P mg 131 00010
Draslík K mg 139 00010
Vápník CA mg 37 00010
Železo FE mg 1.0 00010
Měď CU mg 0.04 00010
Zinek ZN mg 0.80 00010
Selen SE μg
Jód ID μg 23.6 00010
Sůl NACL g 1.3 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.39 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00010
   C 6:0 F6:0 g 0 00010
   C 8:0 F8:0 g 0 00010
   C 10:0 F10:0 g 0 00010
   C 12:0 F12:0 g 0 00010
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0 00010
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 0.96 00010
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 0.31 00010
   C 20:0 F20:0 g 0.07 00010
   C 22:0 F22:0 g 0.05 00010
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 7.76 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00010
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.07 00010
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 7.33 00010
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.19 00010
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.17 00010
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 3.16 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 2.39 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 2.39 00010
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.77 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.77 00010
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0012 Smaženka, trh
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] ZPRACOVANÉ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY (US CFR) [A0172]
VEJCE A VAJEČNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0461]
VEJCE A VAJEČNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0635]
19 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU (LI) (CCPR) [A0667]
28 VEJCE (EFG) [A0718]
02 VEJCE A VAJEČNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0725]
ZPRACOVANÝ POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0861]
50190000 - HOTOVÉ/KONZERVOVANÉ POTRAVINY (GS1 GPC) [A1061]
1030000 - PTAČÍ VEJCE (ES) [A1260]
RYCHLÉ OBČERSTVENÍ (USDA SR) [A1291]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SLEPICE [B1713]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] CELÉ VEJCE BEZ SKOŘÁPKY [C0225]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ A KOUSKY [E0104]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ OŠETŘENÝ, VÍCESLOŽKOVÝ, ROZDÍLNÉ STUPNĚ OŠETŘENÍ [F0023]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY OSMAŽENÝ [G0027]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANOU ZELENINOU [H0212]
S PŘIDANÝM TUKEM NEBO OLEJEM [H0221]
S PŘIDANOU PŠENICÍ [H0319]
S PŘIDANOU CIBULÍ [H0349]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BALICÍ MÉDIUM NEZNÁMÉ [K0001]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] ČESKÁ REPUBLIKA [R0515]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V RESTAURACI NEBO V RYCHLÉM OBČERSTVENÍ [Z0119]
Umístit potravinu do schránky