FCDB ID 1198
Protlak ovocný, modelová receptura
Fruit puree, model recipe
Obsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
| Název nutrientu | Hodnota | Jednotka |
|---|---|---|
| Energetická hodnota (kJ) | 497 | kJ |
| Energetická hodnota (kcal) | 117 | kcal |
| Tuky celkové | 1.6 | g |
| Nasycené mastné kyseliny | 1.12 | g |
| Sacharidy využitelné | 24.4 | g |
| Cukry celkové | 24.4 | g |
| Bílkoviny celkové | 0.3 | g |
| Sůl | 0.01 | g |
Popis potraviny kódy LanguaL
A0143 A0455 A0629 A0663 A0707 A0732 A0834 A0990 A1224 A1279 B1245 C0229 E0135 F0014 G0018 G0020 H0148 H0749 J0003 K0003 M0003 N0003 P0024Popis potraviny kódy FoodEX2
A01QJ#F01.A0ERN$F27.A04RKObsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
| Název nutrientu | Kód EuroFIR | Jednotka | Hodnota | Citace |
|---|---|---|---|---|
| Nutrienty základní | ||||
| Energetická hodnota (kJ) | ENERC | kJ | 497 | 00012 |
| Energetická hodnota (kcal) | ENERC | kcal | 117 | 00012 |
| Bílkoviny celkové [NCF:0.00] | PROT | g | 0.3 | 00012 |
| Dusík celkový | NT | g | 0 | 00099 |
| Tuky celkové [FACF:0.000] | FAT | g | 1.6 | 00099 |
| Sacharidy celkové | CHOT | g | 26.4 | 00012 |
| Sacharidy využitelné | CHO | g | 24.4 | 00012 |
| Vláknina potravy | FIBT | g | 2.0 | 00099 |
| Voda celková | WATER | g | 71.6 | |
| Ethanol | ALC | g | ||
| Popel | ASH | g | 0.2 | 00099 |
| Vitaminy | ||||
| Vitamin B1 (thiamin) | THIA | mg | ||
| Vitamin B2 (riboflavin) | RIBF | mg | ||
| Niacin ekvivalent | NIAEQ | NE | ||
| Niacin | NIA | mg | ||
| Foláty celkové | FOL | μg | ||
| Kyselina pantothenová | PANTAC | mg | ||
| Vitamin B6 (pyridoxin) | PYRXN | mg | ||
| Vitamin B12 | VITB12 | μg | ||
| Vitamin C | VITC | mg | ||
| Vitamin A | VITA | RE | ||
| Retinol | RETOL | μg | ||
| beta-karoten | CARTB | μg | ||
| Vitamin D | VITD | μg | ||
| Vitamin E | VITE | ATE | ||
| alfa - tokoferol | TOCPHA | mg | ||
| Minerální látky | ||||
| Sodík | NA | mg | 3 | 00099 |
| Hořčík | MG | mg | ||
| Fosfor | P | mg | ||
| Draslík | K | mg | ||
| Vápník | CA | mg | ||
| Železo | FE | mg | ||
| Měď | CU | mg | ||
| Zinek | ZN | mg | ||
| Selen | SE | μg | ||
| Jód | ID | μg | ||
| Sůl | NACL | g | 0.01 | 00012 |
| Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny | ||||
| Cukry celkové | SUGAR | g | 24.4 | 00012 |
| Fruktosa | FRUS | g | 8.5 | 00099 |
| Glukosa | GLUS | g | 2.7 | 00099 |
| Laktosa | LACS | g | 0 | 00099 |
| Maltosa | MALS | g | 0 | 00099 |
| Sacharosa | SUCS | g | 13.2 | 00099 |
| Škrob | STARCH | g | ||
| Organické kyseliny | OA | g | ||
| Polyoly | POLY | g | ||
| Mastné kyseliny a cholesterol | ||||
| Nasycené mastné kyseliny | FASAT | g | 1.12 | 00012 |
| C 4:0 | F4:0 | g | 0 | 00099 |
| C 6:0 | F6:0 | g | 0 | 00099 |
| C 8:0 | F8:0 | g | 0 | 00099 |
| C 10:0 | F10:0 | g | 0 | 00099 |
| C 12:0 | F12:0 | g | 0.71 | 00099 |
| C 13:0 | F13:0 | g | 0 | 00099 |
| C 14:0 | F14:0 | g | 0 | 00099 |
| C 15:0 | F15:0 | g | 0 | 00099 |
| C 16:0 | F16:0 | g | 0 | 00099 |
| C 17:0 | F17:0 | g | 0.04 | 00099 |
| C 18:0 | F18:0 | g | 0.37 | 00099 |
| C 20:0 | F20:0 | g | 0 | 00099 |
| C 22:0 | F22:0 | g | 0 | 00099 |
| Mononenasycené mastné kyseliny | FAMS | g | 0 | 00012 |
| C 14:1 | F14:1CN5 | g | 0 | 00099 |
| C 16:1 | F16:1CN7 | g | 0 | 00099 |
| C 17:1 | F17:1 | g | 0 | 00099 |
| C 18:1, n-9 | F18:1CN9 | g | 0 | 00099 |
| C 20:1, n-11 | F20:1CN11 | g | 0 | 00099 |
| C 22:1, n-9 | F22:1CN9 | g | 0 | 00099 |
| Polynenasycené mastné kyseliny | FAPU | g | 0.09 | 00012 |
| n-6 mastné kyseliny | FACN6 | g | 0.09 | 00012 |
| C 18:2, n-6 | F18:2CN6 | g | 0.09 | 00099 |
| C 18:3, n-6 | F18:3CN6 | g | 0 | 00099 |
| C 20:4, n-6 | F20:4CN6 | g | 0 | 00099 |
| n-3 mastné kyseliny | FACN3 | g | 0 | 00012 |
| C 18:3, n-3 | F18:3CN3 | g | 0 | 00099 |
| C 20:5, n-3 (EPA) | F20:5CN3 | g | 0 | 00099 |
| C 22:5, n-3 (DPA) | F22:5CN3 | g | ||
| C 22:6, n-3 (DHA) | F22:6CN3 | g | 0 | 00099 |
| Trans- mastné kyseliny | FATRN | g | 0 | 00012 |
| C 18:1, n-9 trans | F18:1TN9 | g | 0 | 00099 |
| C 18:2, n-6 trans | F18:2 TTN6 | g | 0 | 00099 |
| Cholesterol | CHORL | mg | ||
| Aminokyseliny | ||||
| Glycin | GLY | mg | ||
| Alanin | ALA | mg | ||
| Valin | VAL | mg | ||
| Leucin | LEU | mg | ||
| Isoleucin | ILE | mg | ||
| Serin | SER | mg | ||
| Threonin | THR | mg | ||
| Lysin | LYS | mg | ||
| Asparagová kyselina | ASP | mg | ||
| Glutamová kyselina | GLU | mg | ||
| Arginin | ARG | mg | ||
| Cystein | CYS | mg | ||
| Methionin | MET | mg | ||
| Fenylalanin | PHE | mg | ||
| Tyrosin | TYR | mg | ||
| Tryptofan | TRP | mg | ||
| Histidin | HIS | mg | ||
| Prolin | PRO | mg |