Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Mléko syrové

FCDB ID 0111

Mléko syrové

Milk, raw

Mléko syrové

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 289 kJ
Energetická hodnota (kcal) 69 kcal
Tuky celkové 4.1 g
  Nasycené mastné kyseliny 2.65 g
Sacharidy využitelné 4.8 g
  Cukry celkové 4.8 g
Bílkoviny celkové 3.3 g
Sůl 0.1 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 289 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 69 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.38] PROT g 3.3 00034
   Dusík celkový NT g 0.5 00012
Tuky celkové [FACF:0.945] FAT g 4.1 00034
Sacharidy celkové CHOT g 4.8 00034
   Sacharidy využitelné CHO g 4.8 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 87.2 00034
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0.7 00034
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE 37 00012
   Retinol RETOL μg 35 00012
   beta-karoten CARTB μg 18 00012
Vitamin D VITD μg 0.11 00012
Vitamin E VITE ATE 0.10 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.10 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 41 00034
Hořčík MG mg 10 00034
Fosfor P mg 96 00034
Draslík K mg 137 00034
Vápník CA mg 124 00034
Železo FE mg 0 00034
Měď CU mg 0.01 00034
Zinek ZN mg 0.32 00034
Selen SE μg
Jód ID μg 13 00034
Sůl NACL g 0.1 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 4.8 00012
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g 4.8 00034
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 2.65 00012
   C 4:0 F4:0 g 0.14 00012
   C 6:0 F6:0 g 0.09 00012
   C 8:0 F8:0 g 0.06 00012
   C 10:0 F10:0 g 0.13 00012
   C 12:0 F12:0 g 0.16 00012
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.45 00012
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 1.21 00012
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 0.41 00012
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 1.11 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.06 00012
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.09 00012
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.91 00012
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.05 00012
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.12 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.09 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.09 00012
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.03 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.03 00012
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 16 00012
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0111 Mléko syrové
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MLÉKO NEBO MLÉČNÝ VÝROBEK (US CFR) [A0148]
MLÉČNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0452]
MLÉČNÉ VÝROBKY, KROMĚ TUKŮ A OLEJŮ, TUKOVÝCH EMULZÍ (CCFAC) [A0626]
01 MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0724]
033 MLÉKA (ML) (CCPR) [A0740]
TEKUTÉ MLÉKO (EUROFIR) [A0780]
10000025 - MLÉKO/ANALOGY MLÉKA (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1044]
1020000 - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (ES) [A1259]
0100 MLÉČNÉ A VAJEČNÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1271]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KRÁVA [B1201]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] MLÉKO [C0235]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] TEKUTINA, NÍZKOVISKÓZNÍ, BEZ VIDITELNÝCH ČÁSTIC [E0123]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky