Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 10.25

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Vaječné těstoviny, modelová receptura

FCDB ID 1109

Vaječné těstoviny, modelová receptura

Egg pasta, model recipe

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1431 kJ
Energetická hodnota (kcal) 337 kcal
Tuky celkové 1.5 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.21 g
Sacharidy využitelné 68.5 g
  Cukry celkové 0.1 g
Bílkoviny celkové 11.1 g
Sůl 0.025 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1431 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 337 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 11.1 00012
   Dusík celkový NT g 1.78 00095
Tuky celkové [FACF:0.800] FAT g 1.5 00095
Sacharidy celkové CHOT g 68.5 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 68.5 00012
   Vláknina potravy FIBT g 2.7 00095
Voda celková WATER g 11.0 00095
Ethanol ALC g
Popel ASH g 0.6 00095
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 10 00095
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.025 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0.1 00012
   Fruktosa FRUS g 0 00095
   Glukosa GLUS g 0.8 00095
   Laktosa LACS g 0 00095
   Maltosa MALS g 0.2 00095
   Sacharosa SUCS g 0 00095
Škrob STARCH g 66.1
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.21 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00095
   C 6:0 F6:0 g 0 00095
   C 8:0 F8:0 g 0 00095
   C 10:0 F10:0 g 0 00095
   C 12:0 F12:0 g 0 00095
   C 13:0 F13:0 g 0 00095
   C 14:0 F14:0 g 0.01 00095
   C 15:0 F15:0 g 0 00095
   C 16:0 F16:0 g 0.08 00095
   C 17:0 F17:0 g 0 00095
   C 18:0 F18:0 g 0.12 00095
   C 20:0 F20:0 g 0 00095
   C 22:0 F22:0 g 0 00095
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.67 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00095
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.04 00095
   C 17:1 F17:1 g 0 00095
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.63 00095
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00095
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00095
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.62 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.57 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.54 00095
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00095
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.03 00095
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.05 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.05 00095
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00095
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g 0
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00095
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00095
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00095
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

1109 Vaječné těstoviny, modelová receptura
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] VÝROBKY TYPU MAKARONY NEBO NUDLE (US CFR) [A0275]
CEREÁLIE A CEREÁLNÍ VÝROBKY (CIAA) [A0457]
CEREÁLIE A CEREÁLNÍ VÝROBKY (CCFAC) [A0632]
13 VÝROBKY ZÍSKANÉ ZE SUROVIN ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) A0661]
04 TĚSTOVINY (EFG) [A0694
TĚSTOVINY (EUROFIR) [A0807]
10000285 - CEREÁLNÍ VÝROBKY - NEURČENÉ K PŘÍMÉ KONZUMACI (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A0970]
0500000 - 5. CEREÁLIE/OBILOVINY (ES) [A1240]
2000 CEREÁLNÍ ZRNINY A TĚSTOVINY (USDA SR) [A1290]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PŠENICE [B1312]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO, S ODSTRANĚNOU SLUPKOU, S ODSTRANĚNÝM KLÍČKEM (ENDOSPERM) [C0208]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM [E0147]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
S PŘIDANÝM VEJCEM [H0186]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky