Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Koření, lékořice

FCDB ID 1064

Koření, lékořice

Liquorice or licorice

Glycyrrhiza glabra

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1171 kJ
Energetická hodnota (kcal) 282 kcal
Tuky celkové 5.3 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.53 g
Sacharidy využitelné 28.9 g
  Cukry celkové 7.5 g
Bílkoviny celkové 7.7 g
Sůl 0.25 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0113 A0463 A0722 A0735 A0758 A0857 A1170 A1248 A1272 B2048 C0167 E0136 F0001 G0003 H0138 J0116 K0001 M0197 N0036 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A01AA#F28.A07KG

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1171 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 282 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 7.7 00012
   Dusík celkový NT g 1.23 00094
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 5.3 00094
Sacharidy celkové CHOT g 73.0 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 28.9 00012
   Vláknina potravy FIBT g 44.1 00094
Voda celková WATER g 8.2 00094
Ethanol ALC g
Popel ASH g 5.8 00094
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 101 00094
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.25 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 7.5 00012
   Fruktosa FRUS g 0.49 00094
   Glukosa GLUS g 0.48 00094
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00094
   Sacharosa SUCS g 6.52 00094
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.53 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00094
   C 6:0 F6:0 g 0 00094
   C 8:0 F8:0 g 0 00094
   C 10:0 F10:0 g 0 00094
   C 12:0 F12:0 g 0 00094
   C 13:0 F13:0 g 0 00094
   C 14:0 F14:0 g 0 00094
   C 15:0 F15:0 g 0 00094
   C 16:0 F16:0 g 1.37 00094
   C 17:0 F17:0 g 0 00094
   C 18:0 F18:0 g 0.16 00094
   C 20:0 F20:0 g 0 00094
   C 22:0 F22:0 g 0 00094
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.28 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00094
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00094
   C 17:1 F17:1 g 0 00094
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.28 00094
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00094
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00094
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 3.27 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 1.43 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 1.43 00094
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00094
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00094
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 1.84 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 1.84 00094
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00094
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00094
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00094
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00094
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

1064 Koření, lékořice
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] KOŘENÍ NEBO BYLINA (US CFR) [A0113]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CIAA) [A0463]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
057 SUŠENÉ BYLINY (DH) (CCPR) [A0758]
BYLINY NEBO KOŘENÍ (EUROFIR) [A0857]
10000049 - BYLINY/KOŘENÍ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1170]
0800000 - KOŘENÍ (ES) [A1248]
0200 KOŘENÍ A BYLINY (USDA SR) [A1272]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] LÉKOŘICE [B2048]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] PLOD [C0167]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DEZINTEGROVANÝ NEBO DRCENÝ/MLETÝ [E0136]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BALICÍ MÉDIUM NEZNÁMÉ [K0001]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] VAK, PYTEL NEBO SÁČEK [M0197]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky