FCDB ID 1062
Koření, galangal, mletý
Spice, Galangal, milled
Alpinia officinarum
Obsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
| Název nutrientu | Hodnota | Jednotka |
|---|---|---|
| Energetická hodnota (kJ) | 1185 | kJ |
| Energetická hodnota (kcal) | 283 | kcal |
| Tuky celkové | 1.5 | g |
| Nasycené mastné kyseliny | 0.76 | g |
| Sacharidy využitelné | 46.7 | g |
| Cukry celkové | 7.5 | g |
| Bílkoviny celkové | 3.1 | g |
| Sůl | 0.08 | g |
Popis potraviny kódy LanguaL
A0113 A0463 A0637 A0689 A0722 A0735 A0857 A1170 A1252 A1272 B2971 C0305 E0136 F0014 G0003 H0138 J0116 K0001 M0159 M0197 N0036 P0024Popis potraviny kódy FoodEX2
A01AJ#F28.A07LAObsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
| Název nutrientu | Kód EuroFIR | Jednotka | Hodnota | Citace |
|---|---|---|---|---|
| Nutrienty základní | ||||
| Energetická hodnota (kJ) | ENERC | kJ | 1185 | 00012 |
| Energetická hodnota (kcal) | ENERC | kcal | 283 | 00012 |
| Bílkoviny celkové [NCF:6.25] | PROT | g | 3.1 | 00012 |
| Dusík celkový | NT | g | 0.50 | 00094 |
| Tuky celkové [FACF:0.956] | FAT | g | 1.5 | 00094 |
| Sacharidy celkové | CHOT | g | 81.9 | 00012 |
| Sacharidy využitelné | CHO | g | 46.7 | 00012 |
| Vláknina potravy | FIBT | g | 35.3 | 00094 |
| Voda celková | WATER | g | 9.1 | 00094 |
| Ethanol | ALC | g | ||
| Popel | ASH | g | 4.3 | 00094 |
| Vitaminy | ||||
| Vitamin B1 (thiamin) | THIA | mg | ||
| Vitamin B2 (riboflavin) | RIBF | mg | ||
| Niacin ekvivalent | NIAEQ | NE | ||
| Niacin | NIA | mg | ||
| Foláty celkové | FOL | μg | ||
| Kyselina pantothenová | PANTAC | mg | ||
| Vitamin B6 (pyridoxin) | PYRXN | mg | ||
| Vitamin B12 | VITB12 | μg | ||
| Vitamin C | VITC | mg | ||
| Vitamin A | VITA | RE | ||
| Retinol | RETOL | μg | ||
| beta-karoten | CARTB | μg | ||
| Vitamin D | VITD | μg | ||
| Vitamin E | VITE | ATE | ||
| alfa - tokoferol | TOCPHA | mg | ||
| Minerální látky | ||||
| Sodík | NA | mg | 32 | 00094 |
| Hořčík | MG | mg | ||
| Fosfor | P | mg | ||
| Draslík | K | mg | ||
| Vápník | CA | mg | ||
| Železo | FE | mg | ||
| Měď | CU | mg | ||
| Zinek | ZN | mg | ||
| Selen | SE | μg | ||
| Jód | ID | μg | ||
| Sůl | NACL | g | 0.08 | 00012 |
| Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny | ||||
| Cukry celkové | SUGAR | g | 7.5 | 00012 |
| Fruktosa | FRUS | g | 3.18 | 00094 |
| Glukosa | GLUS | g | 4.31 | 00094 |
| Laktosa | LACS | g | 0 | 00000 |
| Maltosa | MALS | g | 0 | 00094 |
| Sacharosa | SUCS | g | 0.15 | 00094 |
| Škrob | STARCH | g | ||
| Organické kyseliny | OA | g | ||
| Polyoly | POLY | g | ||
| Mastné kyseliny a cholesterol | ||||
| Nasycené mastné kyseliny | FASAT | g | 0.76 | 00012 |
| C 4:0 | F4:0 | g | 0 | 00094 |
| C 6:0 | F6:0 | g | 0 | 00094 |
| C 8:0 | F8:0 | g | 0 | 00094 |
| C 10:0 | F10:0 | g | 0 | 00094 |
| C 12:0 | F12:0 | g | 0 | 00094 |
| C 13:0 | F13:0 | g | 0 | 00094 |
| C 14:0 | F14:0 | g | 0 | 00094 |
| C 15:0 | F15:0 | g | 0 | 00094 |
| C 16:0 | F16:0 | g | 0.55 | 00094 |
| C 17:0 | F17:0 | g | 0 | 00094 |
| C 18:0 | F18:0 | g | 0.21 | 00094 |
| C 20:0 | F20:0 | g | 0 | 00094 |
| C 22:0 | F22:0 | g | 0 | 00094 |
| Mononenasycené mastné kyseliny | FAMS | g | 0.49 | 00012 |
| C 14:1 | F14:1CN5 | g | 0 | 00094 |
| C 16:1 | F16:1CN7 | g | 0 | 00094 |
| C 17:1 | F17:1 | g | 0 | 00094 |
| C 18:1, n-9 | F18:1CN9 | g | 0.49 | 00094 |
| C 20:1, n-11 | F20:1CN11 | g | 0 | 00094 |
| C 22:1, n-9 | F22:1CN9 | g | 0 | 00094 |
| Polynenasycené mastné kyseliny | FAPU | g | 0.21 | 00012 |
| n-6 mastné kyseliny | FACN6 | g | 0.21 | 00012 |
| C 18:2, n-6 | F18:2CN6 | g | 0.21 | 00094 |
| C 18:3, n-6 | F18:3CN6 | g | 0 | 00094 |
| C 20:4, n-6 | F20:4CN6 | g | 0 | 00094 |
| n-3 mastné kyseliny | FACN3 | g | 0 | 00012 |
| C 18:3, n-3 | F18:3CN3 | g | 0 | 00094 |
| C 20:5, n-3 (EPA) | F20:5CN3 | g | 0 | 00094 |
| C 22:5, n-3 (DPA) | F22:5CN3 | g | ||
| C 22:6, n-3 (DHA) | F22:6CN3 | g | 0 | 00094 |
| Trans- mastné kyseliny | FATRN | g | 0 | 00012 |
| C 18:1, n-9 trans | F18:1TN9 | g | 0 | 00094 |
| C 18:2, n-6 trans | F18:2 TTN6 | g | 0 | 00094 |
| Cholesterol | CHORL | mg | ||
| Aminokyseliny | ||||
| Glycin | GLY | mg | ||
| Alanin | ALA | mg | ||
| Valin | VAL | mg | ||
| Leucin | LEU | mg | ||
| Isoleucin | ILE | mg | ||
| Serin | SER | mg | ||
| Threonin | THR | mg | ||
| Lysin | LYS | mg | ||
| Asparagová kyselina | ASP | mg | ||
| Glutamová kyselina | GLU | mg | ||
| Arginin | ARG | mg | ||
| Cystein | CYS | mg | ||
| Methionin | MET | mg | ||
| Fenylalanin | PHE | mg | ||
| Tyrosin | TYR | mg | ||
| Tryptofan | TRP | mg | ||
| Histidin | HIS | mg | ||
| Prolin | PRO | mg |