Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Paštika játrová, modelová receptura

FCDB ID 1056

Paštika játrová, modelová receptura

Liver paté, model recipe

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 966 kJ
Energetická hodnota (kcal) 227 kcal
Tuky celkové 18.0 g
  Nasycené mastné kyseliny 7.3 g
Sacharidy využitelné 0.64 g
  Cukry celkové 0.64 g
Bílkoviny celkové 17.0 g
Sůl 2.17 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 966 00093
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 227 00093
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 17.0 00093
   Dusík celkový NT g 2.72 00093
Tuky celkové [FACF:0.800] FAT g 18.0 00093
Sacharidy celkové CHOT g 0.8 00093
   Sacharidy využitelné CHO g 0.64 00093
   Vláknina potravy FIBT g 0.2 00093
Voda celková WATER g 60.2 00093
Ethanol ALC g
Popel ASH g 3.7 00093
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 868 00093
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 2.17 00093
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0.64 00093
   Fruktosa FRUS g 0.12 00093
   Glukosa GLUS g 0.32 00093
   Laktosa LACS g 0.0 00093
   Maltosa MALS g 0.0 00093
   Sacharosa SUCS g 0.0 00093
Škrob STARCH g 0.0
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 7.3 00093
   C 4:0 F4:0 g 0.00 00093
   C 6:0 F6:0 g 0.00 00093
   C 8:0 F8:0 g 0.00 00093
   C 10:0 F10:0 g 0.00 00093
   C 12:0 F12:0 g 0.00 00093
   C 13:0 F13:0 g 0.00 00093
   C 14:0 F14:0 g 0.4 00093
   C 15:0 F15:0 g 0.00 00093
   C 16:0 F16:0 g 4.3 00093
   C 17:0 F17:0 g 0.00 00093
   C 18:0 F18:0 g 2.6 00093
   C 20:0 F20:0 g 0.00 00093
   C 22:0 F22:0 g 0.00 00093
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 6.6 00093
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.00 00093
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.5 00093
   C 17:1 F17:1 g 0.00 00093
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 6.1 00093
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.00 00093
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.00 00093
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.2 00093
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.00 00093
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.00 00093
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0.00 00093
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.00 00093
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.1 00093
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.1 00093
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0.00 00093
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g 0.00
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0.00 00093
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.00 00093
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.00 00093
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0.00 00093
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

1056 Paštika játrová, modelová receptura
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO, DRŮBEŽ, MOŘSKÉ PRODUKTY NEBO PODOBNÉ PRODUKTY US CFR) [A0217]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
19 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU (LI) (CCPR) [A0667]
26 VNITŘNOSTI (EFG) [A0716]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
MASNÝ VÝROBEK VE STŘÍVKU NEBO PODOBNÝ (EUROFIR) [A0798]
50112000 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ ŽÁBOVITÍ UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (GS1 GPC) [A1016]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
0700 MASNÝ VÝROBEK VE STŘÍVKU A LUNCHEON MEAT (USDA SR) [A1277]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] ŽIVOČICH POUŽÍVANÝ JAKO POTRAVINÁŘSKÁ SUROVINA [B1297]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] JÁTRA [C0176]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTUHÁ FORMA S HLADKOU KONZISTENCÍ [E0119]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY TEPELNĚ UPRAVENÝ VLHKÝM TEPLEM [G0012]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝMI AROMATY, KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0227]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] STERILACE TEPLEM [J0123]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLECHOVKA, LÁHEV NEBO SKLENICE [M0194]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] SKLO [N0040]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky