Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Maso selské, ve vlastní šťávě, modelová receptura

FCDB ID 1055

Maso selské, ve vlastní šťávě, modelová receptura

Meat, "farmhouse", pork and beef, in own sauce, model recipe

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 986 kJ
Energetická hodnota (kcal) 232 kcal
Tuky celkové 19.3 g
  Nasycené mastné kyseliny 6.8 g
Sacharidy využitelné 0.1 g
  Cukry celkové 0.1 g
Bílkoviny celkové 15.8 g
Sůl 1.6 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 986 00093
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 232 00093
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 15.8 00093
   Dusík celkový NT g 2.52 00093
Tuky celkové [FACF:0.800] FAT g 19.3 00093
Sacharidy celkové CHOT g 0.3 00093
   Sacharidy využitelné CHO g 0.1 00093
   Vláknina potravy FIBT g 0.2 00093
Voda celková WATER g 63.1 00093
Ethanol ALC g
Popel ASH g 3.5 00093
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 640 00093
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 1.6 00093
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0.1 00093
   Fruktosa FRUS g 0.01 00093
   Glukosa GLUS g 0.09 00093
   Laktosa LACS g 0.0 00093
   Maltosa MALS g 0.0 00093
   Sacharosa SUCS g 0.0 00093
Škrob STARCH g 0.0
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 6.8 00093
   C 4:0 F4:0 g 0.00 00093
   C 6:0 F6:0 g 0.00 00093
   C 8:0 F8:0 g 0.00 00093
   C 10:0 F10:0 g 0.00 00093
   C 12:0 F12:0 g 0.00 00093
   C 13:0 F13:0 g 0.00 00093
   C 14:0 F14:0 g 0.3 00093
   C 15:0 F15:0 g 0.00 00093
   C 16:0 F16:0 g 3.9 00093
   C 17:0 F17:0 g 0.00 00093
   C 18:0 F18:0 g 2.6 00093
   C 20:0 F20:0 g 0.00 00093
   C 22:0 F22:0 g 0.00 00093
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 8.0 00093
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.00 00093
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.3 00093
   C 17:1 F17:1 g 0.00 00093
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 7.7 00093
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.00 00093
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.00 00093
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.3 00093
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.0 00093
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.0 00093
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0.00 00093
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.0 00093
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.2 00093
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.3 00093
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0.0 00093
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g 0.00
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0.00 00093
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.00 00093
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.00 00093
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0.00 00093
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

1055 Maso selské, ve vlastní šťávě, modelová receptura
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO NEBO MASNÝ VÝROBEK (ZE SAVCŮ) (US CFR) [A0150]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
24 ČERVENÉ MASO A MASNÉ VÝROBKY (EFG) [A0714]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
030 MASO (ZE SAVCŮ JINÝCH NEŽ MOŘSKÝCH) (MM) (CCPR) [A0737]
ČERVENÉ MASO (EUROFIR) [A0794]
10000009 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ŽÁBOVITÍ - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1022 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
1000 VÝROBKY Z VEPŘOVÉHO MASA (USDA SR) [A1280]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SKOT A PRASE [B1105]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI, S KŮŽÍ [C0267]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DĚLENÝ NA KOUSKY [E0152]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY ZPŮSOBY OHŘEVU NÁDOBY [G0032]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝM KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0151]
S PŘIDANOU SOLÍ [H0367]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] STERILOVANÝ PO PLNĚNÍ [J0110]
KONZERVOVANÝ TEPELNÝM OŠETŘENÍM [J0120]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] SKLENĚNÁ NÁDOBA [M0130]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] SKLO [N0040]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V DOMÁCNOSTI [Z0109]
Umístit potravinu do schránky