Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Rohlíčky, vanilkové, modelová receptura

FCDB ID 1045

Rohlíčky, vanilkové, modelová receptura

Rolls, vanilla, model recipe

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 2201 kJ
Energetická hodnota (kcal) 527 kcal
Tuky celkové 31.0 g
  Nasycené mastné kyseliny 13.79 g
Sacharidy využitelné 53.5 g
  Cukry celkové 21.8 g
Bílkoviny celkové 7.5 g
Sůl 0.02 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 2201 00092
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 527 00092
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 7.5 00092
   Dusík celkový NT g 1.2 00092
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 31.0 00092
Sacharidy celkové CHOT g 55.6 00092
   Sacharidy využitelné CHO g 53.5 00092
   Vláknina potravy FIBT g 2.1 00092
Voda celková WATER g 5.3 00092
Ethanol ALC g
Popel ASH g 0.6 00092
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 8 00092
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.02 00092
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 21.8 00092
   Fruktosa FRUS g 0.1 00092
   Glukosa GLUS g 0.1 00092
   Laktosa LACS g 0.8 00092
   Maltosa MALS g 0.3 00092
   Sacharosa SUCS g 20.5 00092
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 13.79 00092
   C 4:0 F4:0 g 0.00 00092
   C 6:0 F6:0 g 0.00 00092
   C 8:0 F8:0 g 0.00 00092
   C 10:0 F10:0 g 0.50 00092
   C 12:0 F12:0 g 0.71 00092
   C 13:0 F13:0 g 0.00 00092
   C 14:0 F14:0 g 2.28 00092
   C 15:0 F15:0 g 0.27 00092
   C 16:0 F16:0 g 7.87 00092
   C 17:0 F17:0 g 0.12 00092
   C 18:0 F18:0 g 2.04 00092
   C 20:0 F20:0 g 0.00 00092
   C 22:0 F22:0 g 0.00 00092
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 6.34 00092
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.21 00092
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.44 00092
   C 17:1 F17:1 g 0.00 00092
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 5.60 00092
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.09 00092
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.00 00092
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 9.47 00092
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 7.65 00092
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 7.65 00092
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0.00 00092
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.00 00092
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 1.82 00092
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 1.82 00092
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0.00 00092
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0.00 00092
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.00 00092
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.00 00092
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0.00 00092
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

1045 Rohlíčky, vanilkové, modelová receptura
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] DORT/BÁBOVKA (US CFR) [A0210]
PEKAŘSKÉ VÝROBKY (CIAA) [A0458]
PEKAŘSKÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0632]
05 PEKAŘSKÉ VÝROBKY (EFG) [A0695]
06 ZRNINY A VÝROBKY ZE ZRNIN (EUROCODE2) [A0729]
078 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ VÍCESLOŽKOVÉ CEREÁLNÍ VÝROBKY (CCPR) [A0768]
JEMNÉ PEČIVO (EUROFIR) [A0821]
50182000 - SLADKÉ PEKAŘSKÉ VÝROBKY (GS1 GPC) [A0951]
0500000 - 5. CEREÁLIE/OBILOVINY (ES) [A1240]
1800 PEKAŘSKÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1288]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PŠENICE [B1312]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO [C0155]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM [E0147]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY PEČENÝ V TROUBĚ [G0005]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANOU SACHARÓZOU [H0158]
S PŘIDANÝM MLÉKEM [H0184]
S PŘIDANÝM MÁSLEM [H0271]
S PŘIDANÝMI STROMOVÝMI OŘECHY [H0757]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ TEPELNÝM OŠETŘENÍM [J0120]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] BEZ POUŽITÍ NÁDOBY NEBO OBALU [M0003]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] BEZ POVRCHU V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0003]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] ČESKÁ REPUBLIKA [R0515]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V DOMÁCNOSTI [Z0109]
Umístit potravinu do schránky