Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Kečup, modelová receptura

FCDB ID 1044

Kečup, modelová receptura

Ketchup, model recipe

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 265 kJ
Energetická hodnota (kcal) 63 kcal
Tuky celkové 0.6 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.14 g
Sacharidy využitelné 12.2 g
  Cukry celkové 12.0 g
Bílkoviny celkové 1.3 g
Sůl 0.49 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 265 00092
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 63 00092
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 1.3 00092
   Dusík celkový NT g 0.2 00092
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 0.6 00092
Sacharidy celkové CHOT g 13.9 00092
   Sacharidy využitelné CHO g 12.2 00092
   Vláknina potravy FIBT g 1.7 00092
Voda celková WATER g 83.1 00092
Ethanol ALC g
Popel ASH g 1.1 00092
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 196 00092
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.49 00092
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 12.0 00092
   Fruktosa FRUS g 3.0 00092
   Glukosa GLUS g 2.5 00092
   Laktosa LACS g 0.0 00092
   Maltosa MALS g 0.0 00092
   Sacharosa SUCS g 6.5 00092
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.14 00092
   C 4:0 F4:0 g 0.00 00092
   C 6:0 F6:0 g 0.00 00092
   C 8:0 F8:0 g 0.00 00092
   C 10:0 F10:0 g 0.00 00092
   C 12:0 F12:0 g 0.00 00092
   C 13:0 F13:0 g 0.00 00092
   C 14:0 F14:0 g 0.00 00092
   C 15:0 F15:0 g 0.00 00092
   C 16:0 F16:0 g 0.10 00092
   C 17:0 F17:0 g 0.00 00092
   C 18:0 F18:0 g 0.04 00092
   C 20:0 F20:0 g 0.00 00092
   C 22:0 F22:0 g 0.00 00092
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.07 00092
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.00 00092
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.00 00092
   C 17:1 F17:1 g 0.00 00092
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.07 00092
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.00 00092
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.00 00092
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.23 00092
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.20 00092
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.20 00092
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0.00 00092
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.00 00092
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.03 00092
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.03 00092
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0.00 00092
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0.00 00092
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.00 00092
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.00 00092
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0.00 00092
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

1044 Kečup, modelová receptura
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] KOŘENÍCÍ PŘÍPRAVEK NEBO ČALAMÁDA (US CFR) [A0179]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CIAA) [A0463]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CCFAC) [A0637]
15 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0663]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
08 ZELENINA A VÝROBKY Z NÍ (EUROCODE2) [A0731]
KOŘENÍCÍ PŘÍPRAVEK (EUROFIR) [A0858]
10000272 - ZELENINA - UPRAVENÁ/ZPRACOVANÁ (TRVANLIVÁ) (GS1 GPC) [A1009]
0230000 - ZELENINA PLODOVÁ (ES) [A1230]
1100 ZELENINA A ZELENINOVÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1281]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] RAJČE [B1276]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] PLOD [C0167]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTEKUTÁ FORMA S HLADKOU KONZISTENCÍ [E0135]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝM OVOCEM [H0147]
S PŘIDANÝM KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0151]
S PŘIDANOU CIBULÍ [H0349]
S PŘIDANOU SOLÍ [H0367]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] SKLENĚNÁ NÁDOBA [M0130]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] SKLO [N0040]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V DOMÁCNOSTI [Z0109]
Umístit potravinu do schránky