Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Bulgur pšeničný

FCDB ID 1008

Bulgur pšeničný

Bulgur

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1451 kJ
Energetická hodnota (kcal) 343 kcal
Tuky celkové 1.5 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.19 g
Sacharidy využitelné 64.5 g
  Cukry celkové 1.0 g
Bílkoviny celkové 13.5 g
Sůl 0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1451 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 343 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 13.5 00012
   Dusík celkový NT g 2.16 00085
Tuky celkové [FACF:0.670] FAT g 1.5 00085
Sacharidy celkové CHOT g 73.1 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 64.5 00012
   Vláknina potravy FIBT g 8.6 00085
Voda celková WATER g 10.8 00085
Ethanol ALC g
Popel ASH g 1.1 00085
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 1 00085
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 1.0 00012
   Fruktosa FRUS g 0 00085
   Glukosa GLUS g 0 00085
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00085
   Sacharosa SUCS g 1.0 00085
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.19 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00085
   C 6:0 F6:0 g 0 00085
   C 8:0 F8:0 g 0 00085
   C 10:0 F10:0 g 0 00085
   C 12:0 F12:0 g 0 00085
   C 13:0 F13:0 g 0 00085
   C 14:0 F14:0 g 0 00085
   C 15:0 F15:0 g 0 00085
   C 16:0 F16:0 g 0.17 00085
   C 17:0 F17:0 g 0 00085
   C 18:0 F18:0 g 0.02 00085
   C 20:0 F20:0 g 0 00085
   C 22:0 F22:0 g 0 00085
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.22 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00085
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00085
   C 17:1 F17:1 g 0 00085
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.22 00085
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00085
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00085
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.60 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.56 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.56 00085
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00085
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00085
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.04 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.04 00085
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00085
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00085
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00085
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00085
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

1008 Bulgur pšeničný
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] OBILNÝ NEBO ŠKROBOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0125]
CEREÁLIE A CEREÁLNÍ VÝROBKY (CIAA) [A0457]
CEREÁLIE A CEREÁLNÍ VÝROBKY (CCFAC) [A0632]
06 RÝŽE A JINÉ CEREÁLNÍ VÝROBKY (EFG) [A0696]
06 ZRNINY A VÝROBKY ZE ZRNIN (EUROCODE2) [A0729]
058 MLETÉ CEREÁLNÍ VÝROBKY (PRVNÍ STÁDIA MLETÍ) (CM) (CCPR) [A0759]
ZRNINY NEBO VÝROBKY ZE ZRNIN (EUROFIR) [A0812]
10000211 - ZRNINY/CEREÁLIE - NEURČENÉ K PŘÍMÉ KONZUMACI (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A0965]
0500000 - 5. CEREÁLIE/OBILOVINY (ES) [A1240]
2000 CEREÁLNÍ ZRNINY A TĚSTOVINY (USDA SR) [A1290]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PŠENICE [B1312]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO, SE SLUPKOU, S KLÍČKEM [C0133]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DĚLENÝ NA KOUSKY O TLOUŠŤCE<0.3 CM. [E0100]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY METODY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY NEZNÁMÉ [G0001]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÝ VAK NEBO SÁČEK [M0166]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky