Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Jogurt, bílý, odtučněný

FCDB ID 1007

Jogurt, bílý, odtučněný

Yoghurt, plain, skimmed

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 183 kJ
Energetická hodnota (kcal) 43 kcal
Tuky celkové 0.2 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.15 g
Sacharidy využitelné 4.4 g
  Cukry celkové 4.4 g
Bílkoviny celkové 5.3 g
Sůl 0.12 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0101 A0452 A0626 A0721 A0724 A0775 A0783 A1048 A1259 A1271 B1201 C0235 E0103 F0018 G0003 H0101 H0248 J0131 J0135 K0003 M0172 N0036 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A02NG#F10.A077H

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 183 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 43 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 5.3 00012
   Dusík celkový NT g 0.85 00085
Tuky celkové [FACF:0.945] FAT g 0.2 00085
Sacharidy celkové CHOT g 4.4 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 4.4 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00085
Voda celková WATER g 87.7 00085
Ethanol ALC g
Popel ASH g 0.9 00085
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 48 00085
Hořčík MG mg
Fosfor P mg
Draslík K mg
Vápník CA mg
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.12 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 4.4 00012
   Fruktosa FRUS g 0 00085
   Glukosa GLUS g 0 00085
   Laktosa LACS g 4.4 00085
   Maltosa MALS g 0 00085
   Sacharosa SUCS g 0 00085
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g 0.8 00085
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.15 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00085
   C 6:0 F6:0 g 0 00085
   C 8:0 F8:0 g 0 00085
   C 10:0 F10:0 g 0.01 00085
   C 12:0 F12:0 g 0.01 00085
   C 13:0 F13:0 g 0 00085
   C 14:0 F14:0 g 0.03 00085
   C 15:0 F15:0 g 0 00085
   C 16:0 F16:0 g 0.08 00085
   C 17:0 F17:0 g 0 00085
   C 18:0 F18:0 g 0.02 00085
   C 20:0 F20:0 g 0 00085
   C 22:0 F22:0 g 0 00085
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.06 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00085
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00085
   C 17:1 F17:1 g 0 00085
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.05 00085
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00085
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00085
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0 00085
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00085
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00085
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0 00085
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00085
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00085
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00085
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00085
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

1007 Jogurt, bílý, odtučněný
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] FERMENTOVANÝ MLÉČNÝ VÝROBEK (US CFR) [A0101]
MLÉČNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0452]
MLÉČNÉ VÝROBKY, KROMĚ TUKŮ A OLEJŮ, TUKOVÝCH EMULZÍ (CCFAC) [A0626]
31 OSTATNÍ MLÉČNÉ VÝROBKY (EFG) [A0721]
01 MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0724]
090 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ MLÉČNÉ VÝROBKY (JEDNOSLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0775]
KYSANÝ MLÉČNÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0783]
10000278 - JOGURT/ANALOGY JOGURTU (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1048]
1020000 - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY (ES) [A1259]
0100 MLÉČNÉ A VAJEČNÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1271]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KRÁVA [B1201]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] MLÉKO [C0235]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTEKUTÁ FORMA [E0103]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] ČÁSTEČNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0018]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] MLÉČNĚ KVAŠENÝ [H0101]
TUK ZCELA ODSTRANĚN [H0248]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ CHLAZENÍM [J0131]
PASTEROVANÝ TEPLEM [J0135]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÁ NÁDOBA [M0172]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky