FCDB ID 1007
Jogurt, bílý, odtučněný
Yoghurt, plain, skimmed
Obsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Hodnota | Jednotka |
---|---|---|
Energetická hodnota (kJ) | 183 | kJ |
Energetická hodnota (kcal) | 43 | kcal |
Tuky celkové | 0.2 | g |
Nasycené mastné kyseliny | 0.15 | g |
Sacharidy využitelné | 4.4 | g |
Cukry celkové | 4.4 | g |
Bílkoviny celkové | 5.3 | g |
Sůl | 0.12 | g |
Popis potraviny kódy LanguaL
A0101 A0452 A0626 A0721 A0724 A0775 A0783 A1048 A1259 A1271 B1201 C0235 E0103 F0018 G0003 H0101 H0248 J0131 J0135 K0003 M0172 N0036 P0024Popis potraviny kódy FoodEX2
A02NG#F10.A077HObsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Kód EuroFIR | Jednotka | Hodnota | Citace |
---|---|---|---|---|
Nutrienty základní | ||||
Energetická hodnota (kJ) | ENERC | kJ | 183 | 00012 |
Energetická hodnota (kcal) | ENERC | kcal | 43 | 00012 |
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] | PROT | g | 5.3 | 00012 |
Dusík celkový | NT | g | 0.85 | 00085 |
Tuky celkové [FACF:0.945] | FAT | g | 0.2 | 00085 |
Sacharidy celkové | CHOT | g | 4.4 | 00012 |
Sacharidy využitelné | CHO | g | 4.4 | 00012 |
Vláknina potravy | FIBT | g | 0 | 00085 |
Voda celková | WATER | g | 87.7 | 00085 |
Ethanol | ALC | g | ||
Popel | ASH | g | 0.9 | 00085 |
Vitaminy | ||||
Vitamin B1 (thiamin) | THIA | mg | ||
Vitamin B2 (riboflavin) | RIBF | mg | ||
Niacin ekvivalent | NIAEQ | NE | ||
Niacin | NIA | mg | ||
Foláty celkové | FOL | μg | ||
Kyselina pantothenová | PANTAC | mg | ||
Vitamin B6 (pyridoxin) | PYRXN | mg | ||
Vitamin B12 | VITB12 | μg | ||
Vitamin C | VITC | mg | ||
Vitamin A | VITA | RE | ||
Retinol | RETOL | μg | ||
beta-karoten | CARTB | μg | ||
Vitamin D | VITD | μg | ||
Vitamin E | VITE | ATE | ||
alfa - tokoferol | TOCPHA | mg | ||
Minerální látky | ||||
Sodík | NA | mg | 48 | 00085 |
Hořčík | MG | mg | ||
Fosfor | P | mg | ||
Draslík | K | mg | ||
Vápník | CA | mg | ||
Železo | FE | mg | ||
Měď | CU | mg | ||
Zinek | ZN | mg | ||
Selen | SE | μg | ||
Jód | ID | μg | ||
Sůl | NACL | g | 0.12 | 00012 |
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny | ||||
Cukry celkové | SUGAR | g | 4.4 | 00012 |
Fruktosa | FRUS | g | 0 | 00085 |
Glukosa | GLUS | g | 0 | 00085 |
Laktosa | LACS | g | 4.4 | 00085 |
Maltosa | MALS | g | 0 | 00085 |
Sacharosa | SUCS | g | 0 | 00085 |
Škrob | STARCH | g | ||
Organické kyseliny | OA | g | 0.8 | 00085 |
Polyoly | POLY | g | ||
Mastné kyseliny a cholesterol | ||||
Nasycené mastné kyseliny | FASAT | g | 0.15 | 00012 |
C 4:0 | F4:0 | g | 0 | 00085 |
C 6:0 | F6:0 | g | 0 | 00085 |
C 8:0 | F8:0 | g | 0 | 00085 |
C 10:0 | F10:0 | g | 0.01 | 00085 |
C 12:0 | F12:0 | g | 0.01 | 00085 |
C 13:0 | F13:0 | g | 0 | 00085 |
C 14:0 | F14:0 | g | 0.03 | 00085 |
C 15:0 | F15:0 | g | 0 | 00085 |
C 16:0 | F16:0 | g | 0.08 | 00085 |
C 17:0 | F17:0 | g | 0 | 00085 |
C 18:0 | F18:0 | g | 0.02 | 00085 |
C 20:0 | F20:0 | g | 0 | 00085 |
C 22:0 | F22:0 | g | 0 | 00085 |
Mononenasycené mastné kyseliny | FAMS | g | 0.06 | 00012 |
C 14:1 | F14:1CN5 | g | 0 | 00085 |
C 16:1 | F16:1CN7 | g | 0 | 00085 |
C 17:1 | F17:1 | g | 0 | 00085 |
C 18:1, n-9 | F18:1CN9 | g | 0.05 | 00085 |
C 20:1, n-11 | F20:1CN11 | g | 0 | 00085 |
C 22:1, n-9 | F22:1CN9 | g | 0 | 00085 |
Polynenasycené mastné kyseliny | FAPU | g | 0 | 00012 |
n-6 mastné kyseliny | FACN6 | g | 0 | 00012 |
C 18:2, n-6 | F18:2CN6 | g | 0 | 00085 |
C 18:3, n-6 | F18:3CN6 | g | 0 | 00085 |
C 20:4, n-6 | F20:4CN6 | g | 0 | 00085 |
n-3 mastné kyseliny | FACN3 | g | 0 | 00012 |
C 18:3, n-3 | F18:3CN3 | g | 0 | 00085 |
C 20:5, n-3 (EPA) | F20:5CN3 | g | 0 | 00085 |
C 22:5, n-3 (DPA) | F22:5CN3 | g | ||
C 22:6, n-3 (DHA) | F22:6CN3 | g | 0 | 00085 |
Trans- mastné kyseliny | FATRN | g | 0 | 00012 |
C 18:1, n-9 trans | F18:1TN9 | g | 0 | 00085 |
C 18:2, n-6 trans | F18:2 TTN6 | g | 0 | 00085 |
Cholesterol | CHORL | mg | ||
Aminokyseliny | ||||
Glycin | GLY | mg | ||
Alanin | ALA | mg | ||
Valin | VAL | mg | ||
Leucin | LEU | mg | ||
Isoleucin | ILE | mg | ||
Serin | SER | mg | ||
Threonin | THR | mg | ||
Lysin | LYS | mg | ||
Asparagová kyselina | ASP | mg | ||
Glutamová kyselina | GLU | mg | ||
Arginin | ARG | mg | ||
Cystein | CYS | mg | ||
Methionin | MET | mg | ||
Fenylalanin | PHE | mg | ||
Tyrosin | TYR | mg | ||
Tryptofan | TRP | mg | ||
Histidin | HIS | mg | ||
Prolin | PRO | mg |