Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Bramborák, trh

FCDB ID 0010

Bramborák, trh

Bramborak, pancake from raw potatoes, fried, retail

Bramborák, trh

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1090 kJ
Energetická hodnota (kcal) 261 kcal
Tuky celkové 13.2 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.20 g
Sacharidy využitelné g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 4.8 g
Sůl 2.6 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0139 A0467 A0641 A0663 A0706 A0731 A0830 A1121 A1292 B1218 C0240 E0140 F0014 G0025 H0151 H0186 H0319 J0003 K0003 M0001 N0001 P0024 R0515 Z0119

Popis potraviny kódy FoodEX2

A011M#F04.A003X$F04.A00HC$F04.A02LV$F04.A0F6E$F04.A042Z

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1090 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 261 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 4.8 00012
   Dusík celkový NT g 0.8 00010
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 13.2 00010
Sacharidy celkové CHOT g 30.8 00012
   Sacharidy využitelné CHO g
   Vláknina potravy FIBT g
Voda celková WATER g 47.0 00010
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 4.2 00010
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.08 00010
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.08 00010
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 1.5 00010
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.25 00010
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00009
Vitamin A VITA RE 5 00012
   Retinol RETOL μg 3 00010
   beta-karoten CARTB μg 20 00010
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 3.07 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 3.07 00010
Minerální látky        
Sodík NA mg 1042 00010
Hořčík MG mg 22 00010
Fosfor P mg 84 00010
Draslík K mg 404 00010
Vápník CA mg 35 00010
Železo FE mg 1.8 00010
Měď CU mg 0.10 00010
Zinek ZN mg 0.52 00010
Selen SE μg
Jód ID μg 13.4 00010
Sůl NACL g 2.6 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.20 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00010
   C 6:0 F6:0 g 0 00010
   C 8:0 F8:0 g 0 00010
   C 10:0 F10:0 g 0 00010
   C 12:0 F12:0 g 0 00010
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0 00010
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 0.82 00010
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 0.28 00010
   C 20:0 F20:0 g 0.08 00010
   C 22:0 F22:0 g 0.02 00010
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 7.92 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00010
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.05 00010
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 7.67 00010
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.18 00010
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.02 00010
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 3.28 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 2.43 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 2.43 00010
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.85 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.85 00010
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0010 Bramborák, trh
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] VÍCESLOŽKOVÝ POKRM (US CFR) [A0139]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
SLOŽENÉ POTRAVINY (CCFAC) [A0641]
15 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0663]
16 ŠKROBNATÉ HLÍZY A BRAMBORY (EFG) [A0706]
08 ZELENINA A VÝROBKY Z NÍ (EUROCODE2) [A0731]
BRAMBOROVÝ POKRM (EUROFIR) [A0830]
10000289 - VÝROBKY NA BÁZI ZELENINY - K PŘÍMÉ KONZUMACI (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1121]
2200 POKRMY, HLAVNÍ A VEDLEJŠÍ CHODY (USDA SR) [A1292]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] BRAMBOR [B1218]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOŘEN, HLÍZA NEBO BULVA, BEZ SLUPKY [C0308]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM, TLOUŠŤKA 0.3-1.5 CM. [E0140]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY TEPELNĚ UPRAVENÝ S PŘIDANÝM TUKEM NEBO OLEJEM [G0025]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝM KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0151]
S PŘIDANÝM VEJCEM [H0186]
S PŘIDANOU PŠENICÍ [H0319]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] ČESKÁ REPUBLIKA [R0515]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V RESTAURACI NEBO V RYCHLÉM OBČERSTVENÍ [Z0119]
Umístit potravinu do schránky