Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Polévka bramborová, modelová receptura

FCDB ID 0001

Polévka bramborová, modelová receptura

Soup, potato, model recipe

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 218 kJ
Energetická hodnota (kcal) 52 kcal
Tuky celkové 2.7 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.77 g
Sacharidy využitelné 4.7 g
  Cukry celkové 1.1 g
Bílkoviny celkové 1.5 g
Sůl 0.8 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0198 A0467 A0637 A0706 A0731 A0865 A1103 A1292 B1218 C0240 E0149 F0014 G0014 H0212 H0227 H0319 J0003 K0003 M0001 N0051 P0024 R0515 Z0109

Popis potraviny kódy FoodEX2

A041P#F22.A07SS

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 218 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 52 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 1.5 00012
   Dusík celkový NT g 0.3 00007
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 2.7 00007
Sacharidy celkové CHOT g 6.3 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 4.7 00012
   Vláknina potravy FIBT g 1.6 00007
Voda celková WATER g 88.4 00007
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.2 00007
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.03 00007
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.02 00007
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 0.5 00007
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.16 00007
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.08 00007
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 3.8 00007
Vitamin A VITA RE 25 00012
   Retinol RETOL μg 15 00007
   beta-karoten CARTB μg 125 00007
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.16 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.16 00007
Minerální látky        
Sodík NA mg 305 00007
Hořčík MG mg 7 00007
Fosfor P mg 3 00007
Draslík K mg 108 00007
Vápník CA mg 12 00007
Železo FE mg 0.5 00007
Měď CU mg
Zinek ZN mg 0.19 00007
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.8 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 1.1 00007, 00015
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.77 00012
   C 4:0 F4:0 g 0.05 00007
   C 6:0 F6:0 g 0.08 00007
   C 8:0 F8:0 g 0.05 00007
   C 10:0 F10:0 g 0.10 00007
   C 12:0 F12:0 g 0.11 00007
   C 13:0 F13:0 g 0 00007
   C 14:0 F14:0 g 0.32 00007
   C 15:0 F15:0 g 0.03 00007
   C 16:0 F16:0 g 0.82 00007
   C 17:0 F17:0 g 0.01 00007
   C 18:0 F18:0 g 0.22 00007
   C 20:0 F20:0 g 0 00007
   C 22:0 F22:0 g 0 00007
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.63 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.03 00007
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.05 00007
   C 17:1 F17:1 g 0.01 00007
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.50 00007
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00007
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00007
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.09 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.08 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.08 00007
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.01 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.01 00007
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.04 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.04 00007
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00007
Cholesterol CHORL mg 6 00007
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 36 00007
Alanin ALA mg 37 00007
Valin VAL mg 54 00007
Leucin LEU mg 65 00007
Isoleucin ILE mg 40 00007
Serin SER mg 49 00007
Threonin THR mg 36 00007
Lysin LYS mg 75 00007
Asparagová kyselina ASP mg 161 00007
Glutamová kyselina GLU mg 290 00007
Arginin ARG mg 64 00007
Cystein CYS mg 22 00007
Methionin MET mg 15 00007
Fenylalanin PHE mg 51 00007
Tyrosin TYR mg 35 00007
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 23 00007
Prolin PRO mg 84 00007


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0001 Polévka bramborová, modelová receptura
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] POLÉVKA (US CFR) [A0198]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CCFAC) [A0637]
16 ŠKROBNATÉ HLÍZY A BRAMBORY (EFG) [A0706]
08 ZELENINA A VÝROBKY Z NÍ (EUROCODE2) [A0731]
POLÉVKA (EUROFIR) [A0865]
10000261 - HOTOVÉ POLÉVKY (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1103]
2200 POKRMY, HLAVNÍ A VEDLEJŠÍ CHODY (USDA SR) [A1292]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] BRAMBOR [B1218]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOŘEN, HLÍZA NEBO BULVA, BEZ SLUPKY [C0308]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] TEKUTINA, NÍZKOVISKÓZNÍ, S TUHÝMI KOUSKY [E0149]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY VAŘENÝ [G0014]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANOU ZELENINOU [H0212]
S PŘIDANÝMI AROMATY, KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0227]
S PŘIDANOU PŠENICÍ [H0319]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] POVRCHY Z VYROBENÝCH MATERIÁLŮ PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0051]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] ČESKÁ REPUBLIKA [R0515]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V DOMÁCNOSTI [Z0109]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1